Teaterinstruktøren, der altid leder efter billedet af Gud

Bodil Alling lærte af sin barndoms skolelærer, at man bør tage imod det som en mulighed, når man får ...

Bodil Alling lærte af sin barndoms skolelærer, at man bør tage imod det som en mulighed, når man får anledning til at skamme sig. – Foto: Lars Aarøe/Fokus

Den største skønhed findes ikke altid der, hvor vi forventer at møde den. Her viser den sig i en rappedulle af en røverkælling. Det er der håb i – og et stærkt Gudsbillede.
Bodil Alling

Bodil Alling laver poetisk teater og vil aldrig efterlade publikum uden håb. For håbet er vi forpligtet til at holde levende hos hinanden – og det er netop det, Jesus gør i søndagens tekst

Når Bodil Alling går i gang med en ny forestilling, stiller hun altid sig selv samme spørgsmål: Hvor er billedet på Gud? For Gud kan vise sig på mangfoldige måder i menneskers liv med hinanden og i det poetiske rum, som teateret kan være. Det ved 60-årige Bodil Alling af erfaring.

”Jeg kan ikke lave en fast skabelon for, hvordan man skaber den kontakt og det møde, hvor publikum og skuespillere bliver fælles om fortællingen, og hvor fornemmelsen af Gud bliver nærværende. Men jeg kan mærke, når det ikke er der – og når det er der. Når det er der, er det, som om jeg vandrer gennem historien sammen med publikum; vi bliver fælles om historien,” siger den prisbelønnede skuespiller og teaterleder, der allerede som 24-årig blev ansat på det lille egnsteater Gruppe 38 i Aarhus.

Nu, over 36 år senere, har teateret udviklet sig til et internationalt berømmet teater, og et af de emner, hun fokuserer på i sit arbejde, er, hvordan kærligheden ser på andre. Det ses i Bodil Allings dramatisering af Selma Lagerlöfs eventyr ”Legenden om juleroserne”, hvor en munk møder en gammel røvermutter med tillid i stedet for mistro – og det kalder en særlig skønhed

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.