Teologer i flytterod tager afsked med 500 års kulturhistorie

Da Det Teologiske Fakultet først fandt ud af, at de skulle flytte til Amager, troede de ikke, at alt kunne ...

Da Det Teologiske Fakultet først fandt ud af, at de skulle flytte til Amager, troede de ikke, at alt kunne komme med. Derfor begyndte de at rydde ud i samlingen. Men nu er der sikret plads til det hele, fortæller bibliotekar Henrik Laursen. – Foto: Jens Welding Øllgaard

Man opdager jo ting, man lavede for 25 år siden, ting, man har undervist i, og gamle opgaver fra studerende. Det er hyggeligt, men man bliver hurtigt hærdet.
Niels Kastfelt, lektor

2300 hyldemeter bøger er ved at blive flyttet fra biblioteket på Det Teologiske Fakultet i det indre København til Amager. De ansatte er klar til at forlade de gamle bygninger og blive genforenet med humanister og jurister

De tøver alle tre lidt. Så indleder Henrik Laursen, bibliotekar på Det Teologiske Fakultet i København.

”Jeg kan meget godt lide biblioteksafdelingen på anden sal – der hvor der er læsepladser, og man må sidde og snakke. Der er liv og glade dage,” siger han som svar på, hvad der er hans yndlingssted på fakultetetet.

De andre nikker og giver ham ret. Det sted emmer af arbejdsglæde.

Niels Kastfelt tager over. Han er lektor ved institut for kirkehistorie og center for afrikastudier ved Københavns Universitet.

”Jeg kan godt lide udsigten fra mit kontor. Jeg kigger direkte ind på Gyldendals redaktionslokale, hvor nye, spændende bøger bliver til. Den udsigt vil jeg savne.”

Og så er det kun Kirsten Busch Nielsen, dekan for Det Teologiske Fakultet i København, der mangler at nævne sit yndlingssted på fakultetet.

”Jeg tror, det er morgenudsigten fra Auditorium 11, hvor man kan se over mod domkirken. Den udsigt har jeg nydt, når jeg har undervist i dogmatik om morgenen.”

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.