Ejer af meditationscenter: Der er pisket en stemning op

Meditationscenter er blevet kritiseret i flere medier. Men ejeren, Anne Sophie Jørgensen, kan ikke genkende problemerne i det østjyske Gedved

Anne Sophie Jørgensen leder og ejer det spirituelle center Tigerens Rede. Pressefoto.
Anne Sophie Jørgensen leder og ejer det spirituelle center Tigerens Rede. Pressefoto.

Meditationscentret Tigerens Rede er del af en konflikt i Gedved, som flere borgere har kritiseret i Kristeligt Dagblad. Mindst to skoleelever blev holdt hjemme fra et virksomhedsbesøg hos jer. Kommer I ikke til at dele byens børn op?

Det var to, måske tre, skoleelever ud af 56, så det er ikke udtryk for, at vi deler byens børn op, når der går 366 elever på Gedved skole. Heraf er der 12 elevers forældre, som kommer i Tigerens Rede. Vi har aldrig haft den slags problemer før, og jeg mener, at noget er kørt af sporet, og at der er pisket en stemning op.

Det forlyder fra en forælder, at man ikke har mulighed for at fravælge din virksomheds filosofi, blandt andet fordi den findes i offentlige institutioner. Kan man fravælge filosofien?

Tager man kommuneskolen, så er der ansat en kvinde tre timer om ugen, som kommer fra Horsens Musikskole, og der er en kvinde, som en gang imellem er tilkaldevikar på skolen, og de kommer begge i Tigerens Rede. Der er ingen med tilknytning til Tigerens Rede, som er ansat i daginstitutionerne. Dog kommer der en kvinde i vinterhalvåret som timelærer i kunst i den lokale børnehave tre timer om ugen. De har alle deres stillinger ud fra deres faglighed. At anklage dem er som at sige, at homoseksuelle eller anderledes troende ikke kan undervise. De er fagligt kompetente som alle andre voksne mennesker, og de skal ikke missionere.

Per Johansson, som er forælder på Gedved Skole, siger, at børn pludselig begynder at få tilbud om at kommer med i Tigerens Rede med skolekammeraterne. Kan du udelukke, at børn inviteres med i spirituelt center af deres venner?

Det kan jeg helt udelukke. Tigerens Rede er min enkeltmandsvirksomhed, hvor jeg arbejder. Når børn kommer der, er det ved helt særlige lejligheder og kun med deres forældre. Det er en arbejdsplads, og der er ikke tale om, at børn inviterer andre børn herind.

En kritik fra en borger går på, at folk tilknyttet Tigerens Rede bestrider vigtige stillinger i byen, hvorfra der missioneres for det spirituelle center. Bestrider jeres medlemmer vigtige stillinger?

De eneste ansatte er dem, jeg allerede har nævnt. Andre, som kommer i Tigerens Rede, har udmærkede stillinger, men i andre byer som Horsens og Vejle.

Ville du have gjort noget anderledes i din virksomhed, hvis du kunne ændre noget?

Umiddelbart nej. Vi har altid forholdt os sobert og opført os som gode og ordentlige mennesker i Gedved. Det har vi altid været opmærksomme på. Hvis du mediterer og opfører dig som en dårlig person, kan det hele være lige meget.