Prøv avisen

Tre deltagere: Det synes vi om Tedx-arrangementet

Fra venstre: Rizan Golbahari, Linnea Kirchner og Martin Ravensholt.

Rizan Golbahari. 32 år. Fra Iran og bor i Gentofte:

”Arrangementet var mega-spændende, og det gav mig nogle perspektiver, som jeg ikke havde forventet. Blandt andet Aksel Haaning (ph.d. og lektor i filosofi ved Roskilde Universitet, red.) og hans ord om at lytte til sin indre stemme. Nogle genkender sikkert, at den indre stemme i os kan være utroligt negativ – det er i hvert fald den stemme, der til tider er dominerende hos mig. I dag har jeg fået nogle redskaber til, hvordan jeg selv kan bekæmpe den.

Jeg tager mange aspekter af foredragene med mig videre fra for eksempel fremtidseksperten Denis Rivin, der talte om, hvordan man både kan være optimist og samtidig kritisk uden at være negativ. Verden er jo ikke et dårligt sted, selvom det er, hvad man ofte kunne tro.

Jeg er også selv troende muslim, så det var spændende at høre forskellige vinkler på, hvordan vi mennesker altid søger efter at tro på et eller andet. Igen lod jeg mig inspirere af Aksel Haaning og idéen om at lytte til sin indre stemme, der kan være en guide gennem hele livet. Det spiller godt sammen med islams lære om at være reflekterende, og at man skal prøve at forstå egne intentioner.”

Linnea Kirchner. 43 år. Bor i Lund i Sverige:

”Jeg har set mange talks af Ted og Tedx online, så det var stort for mig at opleve det i virkeligheden. Talerne var meget passionerede, og med mig videre tager jeg især deres ord om, hvilke værdier der er vigtige for os som mennesker. Jeg er ikke religiøs, men jeg tror på, at de værdier, som vi hver især er vokset op med, har enorm stor betydning for, hvem vi er resten af livet. Det talte blandt andre Marie Steenberger (forfatter og ernæringsekspert, red.) om.

Temaet var godt, for tro spænder over så meget forskelligt, hvilket vi også kunne se her til aften. Samtidig var udgangspunktet ’hvordan ville verden se ud, hvis vi ikke havde religion?’, som filosof Caroline Schaffalitzky talte om, en spændende måde at se sammenspillet mellem kultur og religion på.”

Martin Ravensholt. 35 år. Bor i Malmø, oprindeligt fra Nordsjælland:

”Det har taget mig adskillige forsøg at skaffe billetter til arrangementet, der altid bliver lynhurtigt udsolgt. Det skuffede slet ikke, tværtimod. Talerne var gode til at ramme temaet på hver deres måde, og selvom jeg for eksempel ikke kunne relatere til Alex Sabour (kreativ direktør i reklamebureauet Gorilla Media Denmark, red.), da han talte om at miste sin søn, så satte det nogle tanker i gang i forhold til det at miste.

Jeg kunne også godt lide Aksel Haaning, der med udgangspunkt i Sokrates fortalte om at lytte til sin indre stemme. Det tager jeg klart med mig videre. Derudover var det interessant at høre Denis Rivin og hans talk om, at vi mennesker aldrig har haft så gode muligheder for at stå sammen, blandt andet med udgangspunkt i MeToo-skandalen, hvor de sociale medier virkelighed har virket.”