Folkekirken skal være fri for sladder, mobning og skimmelsvamp

Ulla Thorbjørn Hansen, der er provst i Slagelse, vil arbejde for en tydelig kommunikation og gøre op med sladder i folkekirken, hvis hun bliver biskop

Ulla Thorbjørn Hansen er den tredje bispekandidat i Helsingør Stift, hvis hun får nok stillere. En af hendes mærkesager er at gøre op med mobning i folkekirken.
Ulla Thorbjørn Hansen er den tredje bispekandidat i Helsingør Stift, hvis hun får nok stillere. En af hendes mærkesager er at gøre op med mobning i folkekirken. Foto: Emil Kastrup Andersen.

Hvorfor vil du være biskop over Helsingør Stift?

Det vil jeg, fordi jeg er blevet opfordret til det, og jeg ser bispeembedet som et kald. Jeg er villig til reagere på det kald, fordi jeg har en lang erfaring i stiftet. Jeg er født i Birkerød, jeg har boet i Helsingør Stift de første 10 år af mit liv, og de første 12 år af mit præsteliv var jeg sognepræst i Helsingør Stift, så man kan se det som en tilbagevenden.

Hvad er din mærkesag?

Mine mærkesager er ordentlighed, ordholdenhed og vedholdenhed – de tre ting vil være meget vigtige for mig i mit arbejde som biskop. Det er et kæmpe-stift, og det vil være umuligt for mig at være nærværende overalt, men jeg vil som biskop gerne være til rådighed. Derudover vil jeg arbejde for en tydelig kommunikation. Jeg vil gerne være tjener – jeg ser bispeembedet som tjener for menighederne, menighedsråd, ansatte og præster. Selvfølgelig vil jeg have fokus på evangeliets forkyndelse. Og så er det er vigtigt for mig, at folkekirken bliver fri for sladder, mobning og skimmelsvamp, der skal fokus på godt arbejdsmiljø. Det er en mærkesag for mig at holde fast i højmessen. Selvom jeg er positiv over for nye gudstjenesteformer, er det vigtigt for mig, at man kan genkende gudstjenesten, uanset hvor man bor i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvordan vil du placere dig selv kirkeligt?

Jeg er evangelisk-luthersk grundtvigsk inspireret og en klassisk teolog. Jeg har gode erfaringer med samarbejde med de grundtvigske, missionske og tidehvervske. Jeg kan naturligt bevæge mig i alle kredse. Jeg er et barn af folkekirken, og jeg er vokset op med en far, der var KFUM-spejder, så det har været helt naturligt at gå i kirke ved højtider. Jeg er med i Danske Sømands- og Udlandskirkers arbejde, og jeg er med i Grundtvigsk Arbejdskonvent. Jeg har siddet med i en arbejdsgruppe under Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, der har arbejdet med offentlighedsteologi, ligesom jeg har siddet med i en forskningsgruppe for selvmordsforskning og samarbejder med blandt andet de Sammenvirkende Menighedsplejer og Kirkens Korshær om diakoni.