Bøn og mission blandt spiritister og klangterapister

Flere kirker var til stede for at missionere på messe for åndeligt søgende inden for det alternative. Det må man gøre på en åben og ikke-fordømmende måde og lade Gud om resten, lød det

Laila Nielsen er på dette års Krop-Sind-Ånd-helsemesse i Aarhus med sin virksomhed Klanguniverset. Vibrationer og lyde fra hendes såkaldte klangskåle siges at have helbredende effekt. –
Laila Nielsen er på dette års Krop-Sind-Ånd-helsemesse i Aarhus med sin virksomhed Klanguniverset. Vibrationer og lyde fra hendes såkaldte klangskåle siges at have helbredende effekt. – . Foto: Niels Aage Skovbo/Fokus.

En kvinde i en rød kjole ved navn Laila Nielsen tog i går formiddag en messingskål frem med vand i og førte en kølle rundt om den i cirkler. Vandet sprøjtede op fra skålen i små dråber, som når det bruser fra et glas danskvand, men i større skala.

”Det er det, der sker i kroppen, når du får klangterapi,” sagde hun med en tyk nordjysk dialekt til en yngre kvinde, der var kommet på besøg ved hendes stand.

Den yngre kvinde virkede interesseret og blev så tilbudt en smagsprøve på den såkaldte klangterapi, hvor vibrationer og lyde fra Laila Nielsens klangskåle siges at have helbredende effekt. Hun tog skoene af og stillede sig op i en større klangskål, hvorefter Laila Nielsen begyndte at slå på den med en kølle. Den yngre kvinde havde aldrig prøvet noget lignende, sagde hun bagefter om oplevelsen.

Laila Nielsens virksomhed, Klanguniverset, er én blandt over 120 udstillere ved Krop-Sind-Ånd-helsemessen, der finder sted i denne weekend i hallerne ved Ceres Park i Aarhus. Her kan man opleve klangterapi og et hav af andre muligheder inden for alternativ behandling og spiritualitet.

Forskellige stande på messen reklamerer for håndaflæsning, auralæsning og dyretelepati. Man kan købe noget, der hedder en auraspray, cannabisolie og æteriske olier. Disse olier skabte en stærk duft i hallerne, der allerede var velbesøgt i går formiddag, hvor messen åbnede i Aarhus.

I hallerne kan man også finde Aarhus Valgmenighed og projektet I Mesterens Lys, der vil bygge bro mellem kristendom og den nye åndelighed. De er med på messen i Aarhus for 21. gang for at tale om tro med de åndeligt søgende og for at tilbyde forbøn. Efter at have bedt for en kvinde forklarede Thomas Frovin fra I Mesterens Lys tankerne om at være til stede på sådan en messe.

Thomas Frovin fra I Mesterens Lys og Jane Baumgartner-Nielsen fra Århus Valgmenighed tilbyder forbøn for åndeligt søgende på helsemessen Krop-Sind-Ånd, der finder sted i hallerne ved Ceres Park i Aarhus denne weekend.
Thomas Frovin fra I Mesterens Lys og Jane Baumgartner-Nielsen fra Århus Valgmenighed tilbyder forbøn for åndeligt søgende på helsemessen Krop-Sind-Ånd, der finder sted i hallerne ved Ceres Park i Aarhus denne weekend. Foto: Niels Aage Skovbo/Fokus

”Jeg tænker, det er mærkeligt, hvis kirken ikke er sådan et sted. Folk kommer her jo, fordi de er interesserede i spørgsmål om liv og død. De vil vide, hvorfor vi er her. Derfor giver det enormt god mening at være her,” sagde han.

Standen ligger lige ved siden af en anden stand, der på et skilt hævder, at kræft intet har med sundhed eller rygning at gøre. Det handler derimod om måden, vi tænker på i Vesten, siger skiltet. På den anden side af kirkens stand er der en håndaflæser og en akupunktør.

Mange vil mene, at visse af de andre tilbud på messen er i strid med kristendommen. Men den konflikt er den kirkelige stand ikke interesseret i at tage op denne weekend, sagde Thomas Frovin.

”For mig handler det om at være her med en åbenhed og have en ikke-dømmende måde at være på. For det er det, jeg selv oplever her, når jeg fortæller, hvad jeg tror på.”

I en af salene informerede to kvinder om kosmologen Martinus’ filosofi og hans værk ”Det Tredje Testamente”, der skulle være en fortsættelse af Jesu tanker. Man kunne købe værket og få gratis brochurer.

Ved siden af den stand var en håndaflæser i gang med at forberede en kvinde på, hvad der nu ville ske. Hun måtte ikke blive bange, hvis hun mærkede noget, sagde håndaflæseren.

Bagest i salen kunne man i går møde blandt andre Karin Kühl og Ole Salomonsen, begge i 50’erne, fra frikirken Citykirken i Aarhus. De tilbød bolsjer til forbipasserende, som på et skilt kunne læse, at man her kunne få bedt for både fysiske og psykiske skavanker.

”Vi har set så mange mirakler. Der er derfor, vi tillader os at skrive det,” sagde Karin Kühl og fortsatte:

”For en måned siden mødte jeg en kvinde, som jeg havde bedt for her på messen for et år siden. Hun havde lungekræft, men kunne fortælle mig, at lægerne ved første undersøgelse efter vores forbøn ikke havde kunnet finde tegn på kræft. Wauw, tak Jesus,” sagde hun og udsendte en staccato-latter, inden hun konkluderede:

”Jesus helbreder.”

Heller ikke ved denne stand har man tænkt sig at udfordre de besøgende på deres overbevisning og tro på for eksempel clairvoyance, sagde Ole Salomonsen.

”Jeg bryder mig personligt ikke om at konfrontere folk med vores uenigheder. Det gjorde jeg måske som ung, men nu vil jeg hellere sige, hvad jeg tror på, og hvad Bibelen fortæller. Så kan de selv tage stilling. Hvis vi diskuterede, ville vi jage dem ud lige med det samme,” sagde han.

Messen slutter i morgen klokken 18.