Prøv avisen

TV-vært: Gud straffer japanerne

Radio- og tv-værten Glenn Beck har ekstra grund til at slå sig for panden netop i disse dage, mener flere kommentatorer, som kritiserer den omstridte vært for at betegne jordskælvet i Japan som en straf fra Gud. Foto: Scanpix. Foto: STEPHEN CROWLEY

Den amerikanske talkshow-vært Glenn Beck i modvind efter udtalelser om jordskælv som Guds straf

En af USA's mest berømte og berygtede radio- og tv-værter, Glenn Beck, er kommet under heftig beskydning efter udtalelser om jordskælvet i Japan som en straf fra Gud.

Udtalelserne faldt i et radioprogram i mediekoncernen Fox i mandags, hvor Glenn Beck indledte med at sige, at han naturligvis ikke kan vide, om Gud er skyld i jordskælvet, hvorefter han netop luftede denne tanke.

"Hvad Gud gør, er Guds afgørelse, det ved jeg ikke noget om. Men jeg kan sige jer, at hvad enten du kalder det for gaia eller for Jesus, så bliver der sendt en besked til os. Og det er "Hey, det vi har gang i her, det virker ikke særligt godt. Måske skal vi stoppe med noget af det"", lød det fra Glenn Beck, der supplerede med at sige, at Gud formentligt kunne formildes, hvis alle fulgte De Ti Bud.

LÆS OGSÅ:400 rabbinere til TV-station: I misbruger Holocaust

Udtalelserne har efterfølgende ført til kritik fra flere sider. I avisen San Francisco Chronicle betegnes Glenn Becks postulater som "religiøst vanvid", mens tv-værten Joy Behar pointerede, at jorden til alle tider har været ramt af jordskælv, hvorefter hun opfordrede Glenn Beck til selv at efterleve et bestemt bud.

"Hvad med: Du skal ikke fremme din egen karriere på japanernes bekostning?", lød det fra Joy Behar ifølge nyhedsbureauet AFP.

LÆS OGSÅ:Snakke-tv deler amerikanerne

Glenn Beck er dog ikke den eneste, der har set jordskælvet som en konsekvens af et ugudeligt liv. Det samme har en konservativ japansk guvernør, Shintaro Ishihara.

"Det er nødvendigt at vaske grådigheden ud af vores hjerner, og det gør tsunamien. Det er en guddommelig straf", lød det fra guvernøren.

Også han er dog efterfølgende blevet kritiseret, hvilket i går fik ham til at trække sine udtalelser tilbage.