Tv-værts kors skaber voldsom debat i Norge

Et guldkors har skabt voldsomme reaktioner i Norge. Hovedpersonen selv er overrasket

"Vi har regler for påklædning og for at udsende politiske signaler, men jeg kan ikke forestille mig, at noget så uskyldigt som et guldkors om halsen kan udløse en debat," siger Inger Bach, DR's etiske chef. Arkivfoto.
"Vi har regler for påklædning og for at udsende politiske signaler, men jeg kan ikke forestille mig, at noget så uskyldigt som et guldkors om halsen kan udløse en debat," siger Inger Bach, DR's etiske chef. Arkivfoto. Foto: Lisbeth Holten Denmark

Deadline-vært Adam Holm fik på puklen af Danmarks Radio, fordi han i sin fritid skrev en kronik, hvor han kaldte religion for en narresut. Nu er en norsk tv-vært kommet i klemme for det modsatte. Hun bærer et guldkors om halsen, også når hun er vært på tv-stationen NRK, og det har udløst seerprotester. Det fik programledelsen til at fortælle hende, at hun ikke måtte bære korset på skærmen. Det udløste så en lige så voldsom opbakning til guldkorset.

Men tv-vært Siv Kirstin Sællmann har meddelt, at hun aldrig tager korset på igen, skriver avisen Vårt Land.

DRs etiske chef, Inger Bach, forstår ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten ikke, at et guldkors skaber furore.

Vi har regler for påklædning og for at udsende politiske signaler, men jeg kan ikke forestille mig, at noget så uskyldigt som et guldkors om halsen kan udløse en debat, siger Inger Bach.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hovedpersonen selv er overrasket over den voldsomme reaktion. Siv Kirstin Sællmann har opfattet korset som neutralt og et modefænomen, siger hun.

Tilsyneladende står kors-tilhængerne blandt de overvejende kristne nordmænd stærkt. Ifølge Vårt Land fik Facebook-siden Ja til å bære kors når og hvor jeg vil på få timer tæt på 87.000 tilhængere.