DR-sjusk og mission blandt nydanskere: Få ugens bedste kirkehistorier

Bør folkekirken arbejde for, at muslimer i Danmark bliver omvendt til kristendommen? Og hvad gør man, når man midt under en religiøs faste bliver ramt af influenza og høj feber? Læs nogle af den seneste uges væsentligste historier fra troens verden

Præster i områder med mange indvandrere afviser, at det er kirkens opgave at arbejde for at omvende muslimer. Det var en af de store historier i denne uge. Tegning: Rasmus Juul
Præster i områder med mange indvandrere afviser, at det er kirkens opgave at arbejde for at omvende muslimer. Det var en af de store historier i denne uge. Tegning: Rasmus Juul.

Velkommen til Kristeligt Dagblads nyhedsbrev om kirke og tro. Her samler vi hver uge de væsentligste historier fra troens verden. God læselyst!

Danmarks Radio roder rundt i fakta om folkekirken og fik i Aftenshowet på DR1 i sidste uge kirken til at fremstå som et kristent tvangssamfund. Det vakte harme på Facebook. Læs artiklen på k.dk. 

Der er dog ikke noget tvang over den 23-årige Jacob Munk Jensens forsøg med den 40 dages kristne faste. Frem til påske fortæller han om sine oplevelser under fasteperioden. I denne uge har høj feber og influenza givet yderligere benspænd til hans projekt. Læs artiklen på k.dk. 

Ugen har også budt på mere alvorlige emner. Knap hver fjerde præst mener, at selvmord i nogle tilfælde kan skyldes religionens manglende udbredelse i samfundet. Det viser en ny, stor undersøgelse. Læs artiklen på k.dk. 

Og netop udbredelsen af kristendommen har den seneste uge været til debat. Folkekirkens dalende medlemsprocent har fået flere til at efterlyse mere fokus på mission blandt nydanskere. Men præster i områder med mange indvandrere afviser, at det er kirkens opgave at arbejde for at omvende muslimer. Læs artiklen på k.dk. 

Mens diskussionen om mission blandt muslimer er genstand for uenighed, er eksperter og fagfolk enige om, at kirkeministeriets IT-sikkerhed er for dårlig. Blandt andet oplevede sognepræst Christian Roar, at han pludselig fik uretmæssigt adgang til personfølsomme oplysninger i Ribe Stift. Læs artiklen på k.dk. 

Andre vigtige historier

Religiøs gruppe tabte sag: Danmark forbyder, hvad andre lande tillader. Læs artiklen på k.dk 

Sognepræst: Muslimer skal også opleve, at kirken er relevant for dem. Læs artiklen på k.dk 

Kønskrig er igen brudt ud i den engelske kirke. Læs artiklen på k.dk
 

Kirkens selvbestemmelse til debat i Højesteret. Læs artiklen på k.dk

Kommende begivenheder

Den 21. marts: På tur gennem kirkerne i Rom. Sognepræst John Andersen holder sogneaften om Roms kirker. Det foregår i Langebæk Præstegård.

Den 21. marts: Er imamloven andet end symbolpolitik? Grundtvigsk Forums formand, Kirsten M. Andersen, taler om imamlov og anden symbolpolitik ved Vestjysk Forårsmøde, Folkeuniversitetet i Vemb.

Den 22. marts: Sognepræst Anette Ejsing holder oplæg til samtale om, hvordan kristentroen inddrages i hverdagen. Det foregår i Teestrup Sognegård, Haslev, hvor aftenen indledes med fællesspisning.

Den 24. marts: Afskedsforelæsning. Professor i Det Nye Testamente Mogens Müller giver sin afskedsforelæsning under titlen "Evangelierne, bibelsk genskrivning og sola scriptura. Det Teologiske Fakultet i København.

Den 25. marts: Bliv klogere på Calvin og Zwingli. Teolog Rasmus Markussen holder foredrag om den schweiziske reformation i Kirkehøjskolen i Esbjerg.