Prøv avisen

Borgere i Ulkebøl: Vi håber, 921 underskrifter gør indtryk

Biskop Marianne Christiansen har modtaget 921 underskrifter fra sognebørn i Ulkebøl. Underskifterne er for bevarelse af det nuværende menighedsråd. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Sognebørn fra Ulkebøl har i de seneste uger indsamlet underskrifter til bevarelse af deres menighedsråd, som truer med at gå af i utide. I går overleverede de tilkendegivelserne til biskoppen over Haderslev Stift

De seneste uger har Solveig Møller hørt mange forskellige dørklokker ringe. Hun er sammen med sin mand, Jørgen Wittek Møller, gået fra dør til dør i Ulkebøl Sogn på Als i Sønderjylland for at samle underskrifter. De to ønsker nemlig at støtte deres menighedsråd, der truer med at gå af på grund af samarbejdsvanskeligheder med sognets kirkebogsførende præst, Kirsten Schmidt. Menighedsrådet har stillet biskoppen i Haderslev et ultimatum: Enten går præsten, eller også går de, og der skal findes en løsning inden den 30. september.

Ægteparret Møller har, hjulpet af otte naboer og bekendte, forsøgt at nå forbi som mange husstande som muligt, og i går kunne de så aflevere 921 underskrifter til biskop Marianne Christiansen. Et resultat, Solveig Møller forud for mødet var meget tilfreds med.

”Det er over forventning. Der er 4255 medlemmer af folkekirken i Ulkebøl, så mere end hver femte har skrevet under på, at de ikke ønsker, menighedsrådet fratræder med udgangen af september, men at biskoppen finder en acceptabel løsning,” sagde Solveig Møller og tilføjede, at underskrifterne kom fra både pensionister, småbørnsforældre og midaldrende.

Hvorfor stiler i ikke jeres underskriftindsamling til menighedsrådet med en appel om, at de bliver på deres poster og finder en mindre drastisk løsning på de samarbejdsvanskeligheder, der er?

”Det er, fordi biskoppen er chefen. Når man har et samarbejdsproblem mellem ansatte og menighedsråd, er det biskoppen, der har ansvaret for at tage samtalen og løse problemerne. Det er hendes opgave at finde ud af, hvordan hun vil løse konflikten. Det vil vi ikke blande os i. Vi nøjes med at give hende underskrifterne med en appel om at finde en løsning, der gavner både menighedsrådet og menigheden i Ulkebøl,” lød svaret fra Solveig Møller.

Biskop Marianne Christiansen har afvist at kommentere underskriftindsamlingen til Kristeligt Dagblad.