Unge svarer igen på ateist-kampagne: Derfor tror vi på Gud

Hvorfor tro på en gud, spørger Ateistisk Selskab i sin kampagne mod folkekirken. I videoer svarer flere unge kristne nu på det ifølge dem gode spørgsmål. Se videoerne her

Sebastian Olesen, Katrine Holst Vigilius og Peter Højlund har alle optaget en video som modsvar til Ateistisk Selskabs kampagne. Fotos fra videoerne.
Sebastian Olesen, Katrine Holst Vigilius og Peter Højlund har alle optaget en video som modsvar til Ateistisk Selskabs kampagne. Fotos fra videoerne. .

”Jeg tror på en gud, fordi jeg mener, Jesus er en troværdig person, og en historisk person, vil de fleste nok være enige om. Jeg synes, de ting, han har sagt om godt og ondt, om hvorfor verden er, som den er, hvorfor mennesker er, som de er, og om hvem gud er, simpelthen giver bedre mening og giver et mere tilfredsstillende svar end nogen anden livsfilosofi.”

Sådan lyder det i en video, som den 21-årige journaliststuderende Katrine Holst Vigilius i slutningen af sidste uge lagde ud på sin Facebookprofil. Her opfordrede hun andre til også at svare på det spørgsmål, som man de seneste uger har kunnet læse på busser i Aarhus i forbindelse med Ateistisk Selskabs kampagne mod folkekirken - ”hvorfor tro på en gud?”.

Videoen er siden blevet set knap 7000 gange, og flere unge har i løbet af weekenden valgt at lægge lignende videoer op. Nogle svarer med referencer til bibeltekster, mens andre deler deres oplevelser med kærlighed og sorg, og en enkelt har valgt at svare i digtform. Ligesom Katrine Holst Vigilius takker flere unge i deres videoer Ateistisk Selskab for at stille spørgsmålet.

Se Katrine Holst Vigilius fortælle om sin tro herunder:


”I Danmark taler vi sjældent om, hvad vi tror på. Det er et tabu eller en privatsag, hvilket kan ærgre mig, da tro betyder meget for mig. Jeg ser derfor kampagnen som en anledning til at dele og vække refleksion blandt folk på en respektfuld måde,” siger Katrine Holst Vigilius, som håber, at spørgsmålet kan sprede sig videre ud.

”Det kunne være fedt, hvis andre trosretninger også har lyst til at dele, hvorfor de tror på en gud. Det er et rigtig vigtigt spørgsmål, som det ikke kun bør være ateister, der tør stille. For så får vi en opfattelse af, at ingen tror på noget.”

Også 21-årige Peter Højlund har lagt en video op, da han blandt andet synes, at Ateistisk Selskab får det til at lyde som om, at ingen overvejer, hvorfor de tror på en gud.

”Min opfattelse er, at jeg under min opvækst i et sekulariseret samfund oftere har hørt spørgsmålet ’hvorfor tro på en gud’ end ’hvorforikke tro på en gud’. Lige nu har videoerne mest spredt sig i kristne kredse, men jeg håber også, at spørgsmålet kan nå ud til de kirkefremmede, som så kan begynde ikke kun at undre sig over hvorfor, men også hvorfor ikke.”

Derfor tror 21-årige Peter Højlund på Gud:

De mange videoer på Facebook passer som fod i hose med event-ugen ”Challenge”, som i går startede Aarhus Universitet, siger Carsten Kofoed Espersen, som er dialogsekretær i Kristeligt Forbund for Studerende, KFS, der står bag ugen. Her får unge mulighed for at stille og diskutere spørgsmål om tro og kristendom, som hvad vi skal bruge tro til, når vi har videnskab, hvorvidt religion er roden til alt ondt, og hvorfor Gud ikke er mere synlig, hvis han virkelig findes.

”Hvis den kristne tro skal give mening, så er der ikke nogen spørgsmål, vi ikke må stille, og der er ikke nogen udtømmende svar. Spørgsmål giver os en mulighed for at vokse i erkendelse og gøre os lidt klogere på os selv og på hinanden. Derfor er det fedt, at unge nu også selv går ud og svarer åbent på spørgsmålet om, hvorfor de tror på en gud.”

Sebastian Olesen forklarer i videoen, hvorfor han tror på Gud:

Se flere videoer under emneordet #HvorforTroPåEnGud på Facebook.