Vatikanet bruger Wikipedia til at beskrive kardinaler

Vatikanet får ridser i troværdigheden ved at kopiere biografier af kardinaler fra nettet. Det skulle gå hurtigt, lyder forklaringen

Det vækker undren, at Vatikanet tyr til det åbne internetleksikon Wikipedia i forbindelse med beskrivelser af 22 nyvalgte kardinaler.
Det vækker undren, at Vatikanet tyr til det åbne internetleksikon Wikipedia i forbindelse med beskrivelser af 22 nyvalgte kardinaler. Foto: Steven Bernard.

I Vatikanets gamle bibliotek findes flere end 180.000 manuskripter og 1,6 millioner bøger. Dets hemmelige arkiv, som er fyldt med 85 hyldekilometer uvurderlige dokumenter, beskrives som et af de vigtigste forskningscentre i verden.

Vatikanet er i det hele taget bredt respekteret og berømmet for sit omfangsrige bibliotek. Derfor vækker det undren, skriver The Guardian, at den katolske stat nu tyr til det åbne internetleksikon Wikipedia i forbindelse med beskrivelser af 22 nyvalgte kardinaler.

STORT TEMA: Paven og Vatikanet

Kardinal-biografierne er ifølge den britiske avis blevet klippet direkte ud af Wikipedias italienske hjemmeside og sat ind i Vatikanets rundskrivelse om de nye kardinaler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tonen og ordvalget i skrivelserne stemmer ikke helt overens med Vatikanets normale stil.

For eksempel omtales ærkebiskoppen i Utrecht, Willem Jacobus Eijk, som en mand med stærk tendens til konservatisme, specielt med hensyn til abort og homoseksualitet, hvilket har gjort ham til en af landets mest omtalte religiøse mænd.

Vatikanets talsmand, Federico Lombardi, har understreget, at de udsendte beskrivelser var markeret som uofficielle. Den midlertidige brug af Wikipedia skyldtes, ifølge Lombardi, at man ikke havde nået at samle oplysningerne selv.