Prøv avisen

Vatikanet: Mars-landing er en glæde for alle

Et af de første billeder, som Mars-robotten Curiosity har sendt hjem fra den røde planet. Foto: NASAJPL-Caltech HANDOUT Denmark

Amerikansk Mars-robot illustrerer menneskets evne til at undres, lyder det fra Vatikanets observatorium

Da det amerikanske rum-agentur Nasa i går præsterede at landsætte et robot-køretøj på planeten Mars, holdt verdens naturvidenskabsfolk ikke igen med de store ord.

Nu melder også Vatikanet sig til koret. Fra Vatikanets observatorium fremhæver direktøren, fader José Gabriel, Mars-landingen som en begivenhed, alle bør glæde sig over.

LÆS OGSÅ:Curiosity skal skaffe svar: Er der liv på Mars?

Fader Gabriel peger blandt andet på Mars-køretøjets navn, Curiosity (nysgerrighed, red.) som en illustration af begivenhedens betydning.

"Nysgerrighed er drivkraften bag videnskab, bag jagten på viden. Mennesket er grundlæggende nysgerrigt. Vi vil vide, hvordan universet fungerer, forstå logikken", lyder det fra fader Gabriel ifølge det katolske nyhedsbureau Catholic News Agency.

Et af formålene med Mars-missionen, der koster godt 15 milliarder kroner, er blandt andet at undersøge, om der på Mars har været forudsætninger for liv. Og skulle der konstateres et liv udenfor jorden, vil det ikke ødelægge troens betydning, lyder det fra fader Gabriel.

"Indtil nu har vi intet bevis på liv udenfor jorden. Men vi kan lære mange ting af vores søgen efter andet liv. Vi er ikke bange for videnskab, vi er ikke bange for nye resultater og nye opdagelser", siger fader Gabriel, som leder Vatikanets observatorium, der blev oprettet i 1700-tallet.

Her ses en model i fuld størrelse af Mars-robotten Curiosity (nysgerrighed, red.), som netop er landet på Mars. Foto: ROBYN BECK Denmark
En Nasa-medarbejder følger Mars-landingen. Foto: UPIBIGPICTURESPHOTO.COM Denmark