Prøv avisen

Verdens længste Lucia-optog

Religion er en markør for national og etnisk identitetsdannelse, skriver Tim Jensen. Foto: Tao Lytzen Denmark

Råby nær Randers vil samle verdens længste Lucia-optog, og så fattes Dansk Bibelselskab penge. Læs korte nyheder fra kirken her

Verdens længste luciaoptog

RÅBY Landsbyen Råby nær Randers håber at kunne samle 275 deltagere til et luciaoptog rundt om gadekæret den 11. december. Og hvis det lykkes, kan de deltagende fremover sige, de har været med i verdens længste luciaoptog. Arrangementet er en del af Årets Lucia Indsamling, der er Danmissions indsamling til arbejdet i Afrika, Asien og Mellemøsten. Folk fra alle skoledistriktets fritidsordninger er inviteret. Den nuværende verdensrekord i Guiness Rekordbog er 249 deltagere.

Planer om to nye kirker i København

KØBENHAVN I Sydhavn Sogn i København blev Sjælør Kirke for tre år siden solgt til KFUM-Spejderne. Nu mangler de godt 9000 folkekirkemedlemmer i området, som har oplevet en kraftig befolkningstilvækst, en kirke, og det er de kirkelige myndigheder parate til at realisere, oplyser hjemmesiden Kirken i København. Ikke langt derfra i den nybyggede Ørestaden skal der om nogle år også bygges en kirke, oplyser provst i Amagerbro Provsti Leo Kamstrup Olesen. Han siger, at når befolkningstallet når 7000- 8000, vil han bede Københavns biskop oprette et nyt sogn til en kirke.

Vestjysk kirke bliver lejlighedskirke

NØRRE NEBEL Lydum Kirke ved Nørre Nebel nord for Varde lukker for gudstjenester på grund af alt for få kirkegængere. Biskoppen har besluttet, at kirken fra nytår bliver nedgraderet til lejlighedskirke. Det betyder, at den kun er åben for dåb, bryllupper, begravelser og konfirmationer for sognets menighed samt for jule- og jagtgudstjenester, skriver JydskeVestkysten.

Landets første digitale kirkegård

KØBENHAVN Snart pustes nyt liv i blandt andet H.C. Andersen, Søren Kierke-gaard og Dan Turell. Det sker, når Assistens Kirkegård i København fra 2013 som den første danske kirkegård nogensinde bliver en del af et digitalt formidlingsprojekt. Her vil besøgende kunne opleve 25 korte videofilm om kirkegårdens historie og de folk, der ligger begravet der. Bag projektet står Kulturcentret Assistens, der har fået 1,56 millioner kroner fra Nordea-fonden til projektet.

Sognebørn kan få julehjælp

KØBENHAVN 24 sogne i Københavns Stift er klar med hjælp til trængende familier, der mangler penge til blandt andet mad og gaver i juletiden. Hjælpen gives kun til sognebørn. Fattige, som ikke er tilknyttet folkekirken, kan i stedet søge hjælp hos danske nødhjælpsorganisationer som Røde Kors, Frelsens Hær og Kirkens Korshær.

Dansk Bibel Institut fattes penge

KØBENHAVN I oktober så det lyst ud for økonomien på Dansk Bibel Institut, som var 250.000 kroner foran gaveindbetalingerne i 2010. Men november bragte mere end storm og kulde, så instituttet er nu 250.000 kroner i minus ifølge budgettet, hedder det på hjemmesiden. Så for nuværende er der brug for to millioner kroner inden årets udgang. Det er 630.000 kroner mere end i samme periode sidste år.