”Vi kan simpelthen ikke undvære sommerlejren”

LEVENDE KRISTENDOM Om to dage slår Luthersk Mission og Indre Mission porten op for den tværkulturelle kristne sommerlejr. Og igen i år er tilmeldingerne væltet ind

Blessing Oshodin, hendes mand og tre børn har siden sidste sommerlejr glædet sig til, at de skulle af sted igen. Her er hun ved at pakke kufferterne sammen med to af børnene. --
Blessing Oshodin, hendes mand og tre børn har siden sidste sommerlejr glædet sig til, at de skulle af sted igen. Her er hun ved at pakke kufferterne sammen med to af børnene. --. Foto: .

I Silkeborg er 31-årige Blessing Oshodin, hendes mand og tre børn godt i gang med at pakke kufferterne. For fjerde år i træk skal de på tværkulturel kristen sommerlejr, og forventningens glæde er ikke til at tage fejl af hos den midtjyske social- og sundhedshjælper.

"Vi kan simpelthen ikke undvære sommerlejren. Det er helt fantastisk, at det kan lade sig gøre for os at komme på sådan en ferie sammen. Jeg kunne ikke forestille mig nogen bedre ferie," siger Blessing Oshodin, der kom fra Nigeria til Danmark for ni år siden.

Det skortede ellers ikke på betænkeligheder, da hendes nuværende mand, som kun har været i Danmark i tre år, første gang blev præsenteret for familiens sommerferieplaner.

"Når man er afrikaner, er man jo ikke vant til ferie og udflugter. For ham var det nyt at tage hjemmefra. Han forventede absolut ikke, at det var noget for ham," smiler Blessing Oshodin, vel vidende at hendes mand fuldstændig overgav sig til ferieformen.

"Han nyder det virkelig. Sommerlejren er så afslappende. Atmosfæren er bare rigtig god," siger Blessing Oshodin.

Som mange andre flygtninge og indvandrere opererer Blessing Oshodin ikke med store sommerferiebudgetter. Derfor er glæden så meget desto større over, at hun kan have en uge med børnene i ren luksus med lækker mad og masser af aktiviteter.

"For mine børn er sommerlejren et stort ferieland. De oplever masser af aktiviteter, og så får de mange nye venner. De kan altid finde nogen at lege med og være sammen med," fortæller Blessing Oshodin.

Som fornavnet antyder, er Blessing Oshodin forankret i den kristne tro. Og kombinationen – tro og ferie – passer hende glimrende.

"Den religiøse dimension er en vigtig del af sommerlejren. Den er med til at give ro og eftertanke. Børnene hører og oplever, hvad det vil sige at tænke på hinanden og fællesskabet. Det er nogle erfaringer, som vi tager med hjem i hverdagen," siger Blessing Oshodin.

Når dørene på mandag åbnes på Hestlund Efterskole i Midtjylland, er det ikke nødvendigvis alle, der som Blessing Oshodin hører hjemme i kristendommen. Højst sandsynligt vil der, ligesom tidligere år, også komme familier med anden religiøs baggrund.

"Vi har muslimer, som har lyst til at være med på sommerlejren. Vi oplever, at de nyder samtalerne og diskussionerne om kristendommen, og det skal der selvfølgelig også være plads til," siger Daniel Ettrup Larsen, tværkulturel konsulent i Indre Mission og arrangør af sommerlejren.

De kristne tværkulturelle sommerlejre er populære. Sidste år måtte arrangørerne sige nej til 30 ansøgere. I år har man således udvidet sommerlejren, så der ud over den kommende uges lejr på Hestlund Efterskole afholdes sommerlejr i nordjyske Dronninglund til august, ligesom Sjælland som sædvanlig også lægger plads til.

kirke@kristeligt-dagblad.dk