Prøv avisen
Interview

Yogainstruktør: Vi skal have vores krop med i bønnen

”Ved at kombinere bøn og meditation kan vi fokusere på, at vi mennesker er skabt med intellekt og med sjæl, følelser og krop,” siger Rie Frilund Skårhøj. Foto: Leix Tuxen.

Kristne i dag mangler redskaber til at kunne koble kroppen og sanserne med deres tro og spiritualitet, så det at bede ikke kun bliver noget, man gør med hovedet. Det mener instruktør Rie Frilund Skårhøj, som er aktuel med ny en bog, der kombinerer kristen bøn og meditation

December er forbi, og efter en måned med juleræs, fyldte frokostborde, familiesammenkomster og nytårsfest vil mange danskere sandsynligvis trænge til at komme ned i tempo og finde ro i krop og sind.

I samme omgang kan begyndelsen på et nyt år måske ligefrem ses som en anledning til at indføre en daglig pause til fordybelse, bøn og meditation i hverdagen. Det er i hvert fald et af målene med en ny bog fra Rie Frilund Skårhøj, som underviser i crossyoga, der sætter yogabevægelser ind i en kristen kontekst. Med bogen ”Andagter og Meditationer med kroppen” håber hun at kunne lære danskerne i højere grad at kombinere bøn og meditation.