Video: Præst smider kjolen og danser disco under gudstjenesten

Sognepræst i Stefanskirken i København overraskede menigheden fastelavnssøndag

Pernille Østrems dans skulle understrege prædikenens budskab, som i kort form var, at selvom livet nok kan være hårdt og uretfærdigt, er det også meningen, at det skal være en fest.
Pernille Østrems dans skulle understrege prædikenens budskab, som i kort form var, at selvom livet nok kan være hårdt og uretfærdigt, er det også meningen, at det skal være en fest. Foto: Skærmbillede.

Som præst kan man sagtens smide kjolen under gudstjenesten og slå sig løs til popmusik foran hele menigheden.

Det mener i hvert fald sognepræst i Stefanskirken i København Pernille Østrem, som under sin prædiken fastelavnssøndag kastede sig ud i dans til den netop afdøde popstjerne David Bowies hit "Let's dance".

Dansen, som kan ses nedenfor, skulle understrege prædikenens budskab, som i kort form var, at selvom livet nok kan være hårdt og uretfærdigt, er det også meningen, at det skal være en fest. I anledning af fastelavn var søndagens gudstjeneste særligt henvendt til børnene. 

"Det, jeg siger nu her, det er meget svært for voksne at forstå, så måske skulle jeg prøve at sige det sådan her," lød det fra Pernille Østrem, inden hun smed både præstekjole og sorte sko og kastede sig ud i dans iført røde sko.

Det er ikke første gang, en af folkekirkens præster overrasker kirkegængerne med dans til popmusik. Sognepræst Jakob Dam Knudsen fra Erritsø Kirke i Fredericia blev berømt og berygtet, da han i 2013 rappede og dansede en prædiken til pophittet Gangnam Style for sine konfirmander.

Se sognepræst Pernille Østrem danse i Stefanskirken