Video vækker debat om kirkerummets hellighed

Journalist Lone Frank producerede reklamevideo for Weekendavisen ved at lægge afstand til påsken i ...

Journalist Lone Frank producerede reklamevideo for Weekendavisen ved at lægge afstand til påsken i Københavns Domkirke. Foto: Screendump fra Facebook

Jeg finder hendes opførsel utilstedelig og popsmart. Videoen er meget respektløs. Den største højtid for kristne synes Lone Frank lige hun skulle latterliggøre
Eva-Maria Schwarz

Hvor går grænsen for, hvad man kan bruge et kirkerum til? Spørgsmålet er blevet relevant, efter Weekendavisen har optaget en religionskritisk reklamevideo midt i domkirken i København

”Opstandelsen er aflyst.”

Så kontant lyder det fra Weekendavisens videnskabsjournalist Lone Frank i en video, hvor hun står inde i Domkirken i København, mens orglet bruser i baggrunden.

Videoen er en reklame for en religionskritisk artikel op til påsken, men har samtidig skabt fornyet debat om, hvad man kan tillade sig at bruge kirkerummet til.

I videoen opfordrer Lone Frank til, at man søger i naturvidenskaben i stedet for religionen for svar på livets eksistentielle spørgsmål. Og det går langt over grænsen at bruge kirken til en kommerciel video af sådan en karakter, mener sognepræst i domkirken Eva-Maria Schwarz.

”Jeg finder hendes opførsel utilstedelig og popsmart. Videoen er meget respektløs. Den største højtid for kristne synes Lone Frank lige hun skulle latterliggøre,” siger hun.

På samme måde er videoen blevet mødt med en række kritiske kommentarer på Weekendavisens Facebook-side, hvor videoen er delt under overskriften ”Nej til religiøs larm, ja til videnskaben”. Her kalder blandt andre sognepræst Mikkel Wold videoen for ”utrolig grov” og ”stupid ud over alle grænser”.

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.