Niels Henrik Arendt er død

Tidligere domprovst og tidligere biskop i Haderslev Stift, formand for Grundtvigsk Forum og folkekirkens rådgiver i forbindelse med reformationsjubilæet er død efter kort tids sygdom, 64 år

Niels Henrik Arendt er død, 64 år gammel.
Niels Henrik Arendt er død, 64 år gammel. Foto: Claus Fisker

Niels Henrik Arendt døde mandag den 24. august efter kort tids sygdom. Det oplyser TV Midt-Vest.

Dermed har dansk kirkeliv mistet en afholdt, myndig og besindig stemme, som over fem årtier har bestridt en lang række centrale poster og embeder i og omkring folkekirken.

Kristeligt Dagblad interviewede Niels Henrik Arendt i april i år om tiden efter livet som biskop. Læs det her 

De seneste to år var han sognepræst i Madum og Staby Sogne i Vestjylland og samtidig folkekirkens teologiske rådgiver i forbindelse med reformationsjubilæet, som finder sted i 2017. De seneste to år har han desuden været formand for Grundtvigsk Forum.

Fra 1999 var Niels Henrik Arendt biskop i Haderslev Stift, og før det var han domprovst i Haderslev fra 1992. Hans første embede som sognepræst fra 1975 til 1992 var i Naur og Sir ved Holstebro. Han blev cand.theol. fra Aarhus Universitet i 1974.

Niels Henrik Arendt blev født 1950 i København. Han voksede op i Ugilt Præstegård og siden i Tønder – i en brødreflok på seks.

Forældrene var tidligere domprovst, dr.theol.h.c. Rudolph Arendt og cand.theol. Else Arendt.

For mange kom det som en stor overraskelse, da han efter 14 år som biskop besluttede at flytte arbejdslivet til to små landsogne uden for Ulfborg. Men selv udtrykte han ved flere lejligheder stor glæde og tilfredshed med beslutningen.

Som han sagde til Kristeligt Dagblad i et interview fra april måned:

”Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række.”

 Niels Henrik Arendt blev 64 år.