Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Fem forslag til en anderledes grundlovsdag

Grundlovsdag er der støttekorcert for sygemeldte i Stefanskirken på Nørrebro i København

Cykelløb, grundlovsfest og ruiner. Grundlovsdag byder på aktiviteter for hele familien. Vi har fundet fem spændende muligheder i Kristeligt Dagblads kirke- og kulturkalender Kirku.

1. Støt de sygemeldte

Grundlovsdag er der støttekorcert for sygemeldte i Stefanskirken på Nørrebro i København, hvor sangere som Anne Herdorf, Frederik Liberti, Tomas Thordarson, Ercan og Linda Andrews synger for de mange sygemeldte danskere. Udover musik vil man kunne opleve taler ved politikerne Öslem Cekic og Line Barfod.

Bag koncerten står Støttegruppen for sygemeldte og menneskene bag Facebook-siden, STØT sygdomsramte, som er kommet i klemme i systemet.

Læs mere om støttekoncerten her.


2. Grundlovsfest i Randers

Igen i år fejres grundloven med en stor fest i Sct. Clemens kirke i Randers.

Festen arrangeres traditionen tro af Sct. Clemens kirke i samarbejde med Grænseforeningen, og dette års grundlovstale holdes af overborgmester Simon Faber fra Flensborg.

Det er lagt op til en festlig eftermiddag med fællessang, kaffebord i solen, korsang og musik leveret af Folkekoret.

Læs mere om grundlovsfesten her.

3. Sommerkoncert i præstegårdshaven

Musik, bøgetræer, madkurv og fællesskab er nøgleordene, når Herstedøster kirke i Albertslund grundlovsdag inviterer til en hyggelig og afslappet eftermiddag med jazz og gospel i præstegårdshaven.

Jazzen leveres af Christina Von Bülow Trio, der ud over Christina Von Bülow består af Morten Ankarfeldt og Morten Hæsum. Sammen leverer de swingende bebop, swing og kendte melodier.

Bag gospelmusikken står gospelkoret New Joy med korleder Henrik David Mikkelsen ledsaget af en række professionelle musikere. New joys repertoire spænder vidt fra smukke, stille numre over i det mere funky og rytmiske.

Tag selv tæppe og madkurv under armen, og støt menighedsplejen ved køb af vin, vand, kaffe og kage i boden i præstegårdshaven.

Læs mere om sommerkoncerten her.

4. Cykelløb og kirkemarked i Elling

I Elling kirke ved Frederikshavn afholdes der kirkemarked til fordel for deres venskabsmenighed i Gobaru i Sierra Leone.

Markedsdagen skydes i gang med gudstjeneste. På markedet herefter kan der købes eksotisk afrikansk mad efter ægte afrikanske opskrifter. Der sælges lokalt producerede varer fra markedet i Freetown i Sierra Leone, hvor man kan finde både dragter, kalabasser, skulpturer, smykker og meget andet afrikansk håndarbejde. Dagen afsluttes med et sponsoreret cykelløb, hvor 15-20 ryttere kører en gennem Elling.

Under festlighederne er der musik og masser af aktiviteter for børn, ligesom der er mulighed for at købe kaffe og kage.

Overskuddet fra sidste års kirkemarked gik blandt andet til skoleuniformer til 200 børn på den lokale skole i Gobaru i Sierra Leone.

Læs mere om kirkemarkedet her.

5. Byg en ruin

Befinder man sig i Skive eller omegn, kan man både lørdag og søndag tage børnene med på Skive Kunstmuseum for at bygge sin egen ruin.

I kunstmuseets sale kan man i øjeblikket opleve udstillingen Marginale Monumente, der sætter fokus på forfald. Nu inviteres børn til at komme og "bygge en ruin" sammen med deres forældre/bedsteforældre og billedkunstneren Thomas Wolsing, der står bag udstillingen.

Læs mere om arrangementet her.