Prøv avisen

Musikken fanger min interesse for kirken

Hvis skuespiller Cecilie Stenspil kunne finde tiden i sin travle hverdag, ville hun tage i natkirke for at høre musik og nyde kirkens ro

Skuespiller Cecilie Stenspil fik sit folkelige gennembrud i rollen som Jasmina i DR?s dramaserie "Livvagterne". Siden har hun haft rigtig travlt med det arbejde, hun elsker. Derfor er der sjældent tid til kirkebesøg, men hun kommer i kirken, når der er en personlig anledning. En af kirkens største attraktioner er i øvrigt musikken, mener den 30-årige skuespiller, som også har færøsk blod i årerne.

Hvornår var du sidst til et kirkeligt arrangement eller en gudstjeneste?

– Det var jeg i foråret, hvor jeg var til lille Viggos barnedåb. Og så var jeg til et meget dejligt menneskes begravelse. Det var Torsten Fønss, en tidligere lydmand på Odense Teater, der blev begravet.

Hvad gjorde størst indtryk på dig?

– Præsten til barnedåben var faderens bror, og han var rigtig god. Det var en meget rørende prædiken, hvor han talte om kærlighed og liv. Til begravelsen spillede de "My Way" med Elvis, da de bar kisten ud. Det var virkelig fint, fordi det var en henvisning til den Elvis-spytkrølle, Torsten Fønss havde haft hele livet.

Hvor vil du gerne hen, næste gang du skal i kirke?

– Hvis det skal være spontant, og hvis jeg havde tid, så kunne jeg godt tænke mig at deltage ved et musikalsk arrangement i en natkirke. Det er en smuk idé, synes jeg. Kirkerne hører til de få rum i byen, hvor der er ro og fred, så jeg kunne godt finde på at snige mig lidt ind til ro og fred.

Hvad skal et kirkeligt arrangement indeholde for at vække din interesse?

– Jeg skal nok helst have en personlig relation for at gå i kirke. Men også musik kan fange min interesse.

Hvordan finder du tiden i hverdagen til oplevelser, der ikke har med dit arbejde at gøre?

– Det har jeg jo ikke så meget tid til, men det gør ikke noget, når nu mit arbejde er det bedste, jeg ved. Når jeg har fritid, prioriterer jeg at bruge den med min familie.

kristendom@kristendom.dk

Læs mere om musikgudstjenester, natkirker og andre tiltag i kirken i ugens løb inde i tillægget kirku.dk.