Prøv avisen
Kanten

Debatten om Radio24syv viser, at København fjerner sig mere og mere fra Danmark

Jeg savner den folkelige københavnerkultur, de rappe replikker og det særlige københavnerglimt i øjet, der er ved at forsvinde, fordi det røde multikulturelle flertal har valgt at omstille byen til en glat, international, kosmopolitisk multikultistad, hvor eliten lukker sig om sig selv, skriver Alex Ahrendtsen (DF).

Alex Ahrendtsen

Dette er en kommentar, og teksten er et udtryk for skribentens egen holdning.

Eliten er bedøvende ligeglad med det øvrige Danmark, selvom det er virksomhederne og erhvervene på Fyn og i Jylland, der betaler gildet for hovedstadens fest, skriver Alex Ahrendtsen (DF)

I sin roman ”Kortet og landskabet” skriver Michel Houellebecq, at tætheden af nyhederne bliver mindre, i takt med man fjerner sig fra hovedstaden. Det kan jeg bekræfte. Jeg bor på Fyn. Her er der næsten ingen, der lytter til Radio4syv, og derfor fylder Berlingske Gruppens lukning af kanalen heller ikke noget i fynboernes hverdag.

Helt anderledes er det i hovedstaden, hvor de landsdækkende medier har hjemme, og hvor journalisterne kender hinanden på kryds og tværs. Derfor har man ikke kunnet nærme sig et medie uden at skulle forholde sig til Radio24syv. På den måde bliver det faktisk et udstillingsvindue for og en anskuelsesundervisning i, hvor meget hovedstadseliten beskytter sig selv.

På landsplan har Radio24syv efter otte års sendetilladelse opnået en lytterandel på 3,3 procent, hvoraf 61 procent af lytterne er fra hovedstaden. Til sammenligning har P4 en lytterandel på over 40 procent. Radio24syv er altså en nichekanal.

I otte år har jeg haft min gang i hovedstaden. Det har på mange måder været et privilegium, og jeg har i forbindelse med mit arbejde mødt mange dygtige og spændende mennesker.

Jeg holder meget af København. Det er en smuk og levende by, og jeg kan godt forstå, at turister falder for dens rustikke charme og blanding af tradition og modernitet. Jeg glæder mig altid, når den roses i den store verden.

Men ofte føler jeg ikke den samme kærlighed den anden vej. Fra hovedstaden mod resten af Danmark.

Eliten i hovedstaden lukker sig mere og mere om sig selv og er bedøvende ligeglad med det øvrige Danmark, selvom det er virksomhederne og erhvervene på Fyn og i Jylland, der betaler gildet for hovedstadens fest.

Jeg boede i København i slutfirserne. Jeg savner den folkelige københavnerkultur, de rappe replikker og det særlige københavnerglimt i øjet, der er ved at forsvinde, fordi det røde multikulturelle flertal har valgt at omstille byen til en glat, international, kosmopolitisk multikultistad, hvor eliten lukker sig om sig selv.

Debatten om Radio24syv viser, at København fjerner sig mere og mere fra Danmark. Stemmemæssigt er byen allerede et andet land.

Det bekymrer mig oprigtigt. Sammenhængskraften er i fare, når en hovedstad adskiller sig så markant fra resten af landet. Politisk. Moralsk. Økonomisk. Kulturelt.

Hvor er det trist.