Naser Khader: Stram Kurs minder mig om islamisterne

Med Stram Kurs' hadske vanvidsretorik kan det faktisk ende med, at de går islamisternes ærinde, når de forsøger at nedbryde de konstruktives kamp, skriver Naser Khader (K)

Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: Petra Theibel Jacobsen.

Typer som mig, muslimer mere af navn end af gavn, oplever ofte at blive klemt fra flere sider. På den ene side er der den ekstreme muslimske fløj, der betragter os som frafaldne, for hvis man ikke er 100 procent for, så er man imod. På den anden side er der den ekstreme danske venstrefløj, der kalder os kokosnødder og ikke rigtige muslimer. Og på en tredje side har vi den ekstreme danske højrefløj, som betragter os som ”vaskeægte luskede muslimer i fåreklæder”, som en tidligere folketingskandidat for Nye Borgerlige kaldte mig forleden i en facebooktråd.

Forleden kunne Stram Kurs ”afsløre”, at et par af mine brøkdelsniecer, langt ude i familien, som jeg kun har set et par gange, mens de var små, har tilsluttet sig Islamisk Stat. Det er ikke en ny historie, for den har jeg selv talt om i medierne før. Efterfølgende konkluderede Stram Kurs med overskriften ”Blod tykkere end vand”, at grunden til at jeg har stemt imod et lovforslag, som skal gøre folk statsløse, var på grund af, at jeg ville beskytte fremmedkrigere – altså min egen familie.

Jeg stemte imod dette forslag i lighed med et flertal i Folketinget, da Danmark er bundet af konventioner, som forhindrer os i at lave sådan en lov. Jeg har nul sympati med mine brøkdelsniecer. Fint for mig, hvis vi kan tage deres danske statsborgerskab og holde dem uden for de danske grænser.

Det er efterhånden symptomatisk for den alleryderste højrefløj, at man lyver og manipulerer i en perfid tone. Man forsøger ihærdigt at kapre befolkningens interesse og skabe en eksistensberettigelse på baggrund af konspirationsteorier som denne. På det punkt ligner de islamisterne.

Der er ikke tale om konstruktiv kritik, for hvis man kradser lidt i overfladen, vil man se, at drivkraften er et voldsomt had til muslimer og indvandrere. Og så er de i øvrigt kristendom-blanke. Selvom de giver udtryk for at forsvare kristendommen.

Det er tydeligvis det had, som rammer mig nu, for hvis Stram Kurs ville noget med det, de siger, så burde de i stedet bakke op om de moderate muslimer, som tager kampen indefra med store omkostninger.

I det hele taget undrer det mig, at Rasmus Paludan ikke selv kan se, at de højreekstreme faktisk deler en del grundlæggende livsanskuelser og fjendebilleder med islamisterne. Det gælder blandt andet forholdet til både jøder og kvinder – og det sort-hvide forhold til religion og etnicitet.

I dag er jeg da også træt af, at jeg selv tog fejl omkring Stram Kurs. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at det ville stikke sådan af for dem, men der er også meget, der tyder på, at mange af deres medlemmer ikke lever op til den høje iq-standard, som deres leder ellers har været meget optaget af blandt indvandrere. Og med deres hadske vanvidsretorik kan det faktisk ende med, at de går islamisternes ærinde, når de forsøger at nedbryde de konstruktives kamp.

Jeg trøster mig ved, at danskerne forhåbentlig er klogere end den gennemsnitlige højreekstremistiske fanefører og kan gennemskue det, som foregår.

Naser Khader er folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti.