Prøv avisen

Jønke løsladt efter ti måneder i varetægt

Københavns Byret besluttede onsdag at løslade HA-rockeren Jørn Jønke Nielsen. Jønke har siddet i varetægts-fængsel de sidste ti måneder. Han blev anholdt efter et knivstikkeri på Nørrebro.

Sagen har endnu ikke været for retten. Det var ikke Jønke, som startede overfaldet. Han blev faktisk selv stukket ned. Men Jønke har to gamle domme for drab og dødelig vold. Derfor krævede anklageren, at han denne gang blev dømt til forvaring på ubestemt tid.

Forvaring er en straf, man kan bruge til meget farlige forbrydere. Derfor skulle Jønke mental-undersøges. Det nægtede Jønke i lang tid at gå med til. Men nu har han været igennem en fem uger lang mental-undersøgelse på et sygehus.

Jønke er ikke psykopat

Lægernes vurdering er, at Jønke ikke er farlig for sine omgivelser. Jønke har store tanker om sig selv, men han er ikke psykopat.

Jønke var indlagt på en sikrings-afdeling på sygehuset i Nykøbing Sjælland. Her viste han forståelse for de andre indsatte. Han fik endda flere af dem til at spise mere sundt og dyrke motion. Han var også vært ved en grill-aften for de indsatte.

- Jeg har aldrig set så positiv en mental-undersøgelse. Jeg ved ikke, om jeg selv kunne score så højt, siger Jønkes forsvarer, Michael Juul Eriksen.

Det er heksejagt, siger Jønke

Jønke mener selv, at mental-undersøgelsen er en heksejagt.

- Det er et forsøg på at begå et karakter-mord på min person. Anklageren vil ikke indse, at det var mig, der blev overfaldet, sagde Jønke uden for byretten.

Sagen mod Jønke bliver først afgjort, når Retslægerådet har vurderet resultatet af mental-undersøgelsen. Retslægerådet skal tage stilling til, om Jønke er egnet til normal straf. Eller om han er så farlig, at han kan dømmes til forvaring.

ust@ritzau.dk