Prøv avisen

Mand bliver alvorligt forbrændt da han rammer køreledning

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer mod, at man kravler op på taget af tog, efter at en 23-årig mand natten til søndag blev alvorligt forbrændt, da han ramte en køreledning på Esbjerg Station. Foto: Jan Kargaard/arkiv/Ritzau Scanpix

En rengøringsassistent hørte et brag og så 23-årig mand falde brændende til jorden fra tog i Esbjerg.

En 23-årig mand blev alvorligt forbrændt, da han natten til søndag kravlede op på et tog på Esbjerg Station og ramte en køreledning.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, der fik anmeldelsen klokken 03.25.

- En rengøringsassistent fortæller, at hun hørte et ordentligt knald. Hun troede først, at det var et skud, men da hun kiggede, så hun noget brændende falde ned fra et tog, siger vagtchef Bjørn Pedersen.

Hun løb hen til toget og fandt den 23-årige, der lå stærkt forbrændt på jorden.

Den forbrændte mand blev i første omgang bragt til sygehuset i Esbjerg, og herfra blev han fløjet i helikopter til Rigshospitalet.

Vagtchefen kender søndag formiddag ikke nærmere til hans tilstand.

- Han var ved bevidsthed, da patruljen nåede frem, men de havde ikke kontakt med ham. Derfor ved vi heller ikke, hvorfor han kravlede op på toget, forklarer Bjørn Pedersen.

- Det er en sørgelig hændelse, og vi kan ikke advare nok imod, at man kravler op på togvogne, fortsætter han.

De pårørende er blevet underrettet om ulykken.

Det sker jævnligt, at især unge mænd og kvinder bliver alvorligt forbrændte eller mister livet, når de i kådhed kravler op på taget af togvogne og kommer til at ramme en køreledning.

Så sent som i januar mistede en 17-årig dreng livet, da han kravlede op på et tog ved Høje Taastrup Station vest for København.

/ritzau/