Radiovært og tidligere bandeleder i kritisk tilstand efter skyderi

31-årige Nedim Yasar blev skudt, da han mandag aften forlod reception for sin egen bog.

Nedim Yasar.
Nedim Yasar. . Foto: Tobias Nicolai/Ritzau Scanpix.

Oprindeligt stod der i denne artikel, at Nedim Yasar var død. Oplysningen stammer fra chefredaktør på Radio24syv, Jørgen Ramskov, men det er efterfølgende blevet afvist af politiet.

Tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar blev mandag aften skudt i København.

Chefredaktør Jørgen Ramskov fra Radio24syv oplyste tirsdag formiddag, at han er død. Politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi har dog efterfølgende oplyst, at dette ikke er tilfældet. Nedim Yasar befinder sig ifølge politiet i kritisk tilstand.

31-årige Nedim Yasar havde mandag aften deltaget i en reception for sin netop udkomne bog i Københavns Nordvestkvarter. Da han forlod arrangementet ved 19.30-tiden, blev han skudt.

Københavns Politi har tirsdag formiddag endnu ikke foretaget anholdelser i sagen. I øvrigt ønsker politiet ikke at give yderligere oplysninger.

Nedim Yasar har i samarbejde med forfatter og journalist Marie Louise Toksvig skrevet bogen "Rødder", der handler om Yasars vej ud af bandemiljøet. Bogen er udkommet tirsdag.

I tiden op til bogudgivelsen har Nedim Yasar fortalt til flere medier, at han frygter for sit liv.

- Jeg får trusler hver eneste dag - både på Facebook og Instagram, sagde han mandag til Jyllands-Posten.

- Det fortæller mig, at der er nogle i miljøet, som ikke vil have, at jeg fortæller om, hvordan det hele fungerer, sagde han i interviewet.

I bogen fortæller han desuden, at han i august sidste år var udsat for et drabsforsøg, da en mand iført elefanthue og skudsikker vest mødte op ved hans dør med en kniv.

- Jeg nåede at tænke "hvad fuck er det, der står foran mig". Men så så jeg kniven, og det gik op for mig, hvorfor han var der. Jeg skulle slås ihjel, har Nedim Yasar sagt til Ekstra Bladet om episoden.

Ud over bogprojektet har det tidligere bandemedlem og Marie Louise Toksvig været kolleger på radioprogrammet "Politiradio" på Radio24syv.

Heri gennemgår Yasar, Toksvig og den tidligere betjent Sebastian Richelsen aktuelle politi- og retssager. Programmet bliver sendt én gang om ugen.

Yasar var for nogle år siden leder af banden Los Guerreros, som var en støttegruppe til Bandidos på den københavnske Vestegn.

Det var udsigten til at blive far, der fik Yasar til at bryde med banden og gå ind i et exit-program.

/ritzau/