Prøv avisen

64-årig kvinde er mistænkt for millionsvindel i Socialstyrelsen

"Jeg er dybt rystet over, at der tilsyneladende er blevet svindlet med penge, der jo skulle gå til udsatte grupper. Det er fuldstændig uhørt, at det har kunnet ske," skriver børne- og socialminister Mai Mercado (K) i en pressemeddelelse. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Børne- og Socialministeriet og Socialstyrelsen har afdækket potentiel svindel for et trecifret millionbeløb

Børne- og Socialministeriet har afdækket en stor sag, hvor der er mistanke om svindel med offentlige midler for et trecifret millionbeløb. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Sagen er anmeldt til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (Søik), bedre kendt som Bagmandspolitiet.

"Jeg er dybt rystet over, at der tilsyneladende er blevet svindlet med penge, der jo skulle gå til udsatte grupper. Det er fuldstændig uhørt, at det har kunnet ske," skriver børne- og socialminister Mai Mercado (K) i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen indikerer undersøgelserne, at en "betroet medarbejder" fra 2002 til 2018 har svindlet for 111 millioner kroner via "uberettiget tilegnelse".

"Sagen efterforskes af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, hvorfor jeg ikke kan gå i detaljer."

"Men jeg kan sige klart, at jeg vil sikre, at vi får fuldstændig klarhed over, hvad der er sket, og hvordan kontrolsystemerne over en lang årrække har kunnet svigte," skriver Mai Mercado.

Ifølge pressemeddelelsen er Folketinget orienteret, og flere eksterne undersøgelser er sat i værk.

"Først og fremmest skal vi have alt frem for at sikre, at det ikke sker igen, men det er også vigtigt for mig at få et klart svar på, om der kan placeres et ansvar for, at kontrollen har svigtet," skriver Mai Mercado.

Bagmandspolitiet skriver i en pressemeddelelse tirsdag, at en 64-årig dansk kvinde er efterlyst internationalt. Hun er mistænkt for at have overført 100 millioner kroner til sig selv fra 2002 til 2018, mens hun var ansat i Socialstyrelsen.

"Alt tyder på, at den pågældende har benyttet sig af en disciplineret og systematisk fremgangsmåde i sin svindel."

"Vi er dog allerede et godt stykke med efterforskningen, og vi har et fint billede af, hvad der konkret er sket og hvornår," skriver statsadvokat Morten Niels Jakobsen i pressemeddelelsen.

Ifølge meddelelsen tyder efterforskningen på, at den 64-årige kvinde har overført penge, som var tiltænkt udsatte grupper, til sig selv.

/ritzau/