Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.

Kristeligt Dagblad mener: Hysteriske reaktioner på abortdebat skygger for fakta

Uanset hvad man mener om abort, er det vigtigt, at alle fører debatten på et oplyst grundlag. Og i et land med udpræget lokalt selvstyre, burde det ikke føre til ramaskrig, at delstater selv må bestemme

Fra mediedækningen af diverse demonstrationer kan man nemt få det indtryk, at retten til abort nu afskaffes i USA. Men det er bestemt ikke tilfældet, skriver Kristeligt Dagblads kulturredaktør.
Fra mediedækningen af diverse demonstrationer kan man nemt få det indtryk, at retten til abort nu afskaffes i USA. Men det er bestemt ikke tilfældet, skriver Kristeligt Dagblads kulturredaktør. . Foto: Jim Watson/AFP/Ritzau Scanpix.

Ugens suverænt største værdipolitiske nyhed kommer fra USA's højesteret og rummer potentielt vidtrækkende konsekvenser, også udenfor landets grænser. Retten til fri abort, som amerikanerne har kendt den siden 1973 med højesteretsafgørelsen "Roe mod Wade", bliver muligvis ændret.

Et lækket dokument fra et dommerflertal i højesteret har sat Washington debatmæssigt i brand, og mange kommentatorer forudser med rette, at abortspørgsmålet med lækagen bliver et af hovedemnerne i det kommende midtvejsvalg.