Grenaa får sin egen Muhammed-sag

Fritidskunstners maleri af muhammedtegner Kurt Westergaard med bombe i turbanen taget ned fra Grenaa Rådhus

Muhammedtegner Kurt Westergaard har fået en bombe i turbanen på et maleri, der nu er blevet fjernet fra Grenaa Rådhus.
Muhammedtegner Kurt Westergaard har fået en bombe i turbanen på et maleri, der nu er blevet fjernet fra Grenaa Rådhus. Foto: Lars Pauli.

Grenaa Rådhus har besluttet at tage et maleri ned fra deres påskeudstilling efter klager fra besøgende.

Maleriets motiv er en tilsløret kvinde og en gris, der kigger på et billede af Kurt Westergaard med en bombe i turbanen nøjagtig som var han sin egen kontroversielle karikatur af Muhammed.
 
Se maleriet her
 
Borgmester Jan Petersen (S) kalder det en administrativ beslutning.

- Men jeg er enig i den vurdering, at vi ikke skal have billeder hængende på rådhuset, som nogle føler krænker deres religiøse følelser, siger han til P4 Østjylland.
 
Fritidskunstneren selv, Hans Christian Sørensen, er meget overrasket over rådhusets beslutning om at tage maleriet ned. Han kalder sig selv humorist og afviser, at maleriet er en provokation.
 
- Jeg synes, det er okay, at Kurt Westergaard har tegnet Muhammed, men det betyder ikke noget for mit maleri, og hvis nogen skulle blive forargede over motivet, skulle det være Kurt Westergaard eller grisen, siger han.
 
Hans Christian Sørensen forstår heller ikke, at rådhuset siger de har modtaget klager fra besøgende. Han har selv været på udstillingen flere dage og har kun modtaget positive kommentarer fra publikum. Han kalder sit maleri surrealistisk og sjovt.
 
- Kunst skal være originalt og ikke kopiere noget. Vi kan alle male blomster, men det ser man så meget af. Kunst skal kunne debatteres, det er meningen med det. Det er forskellen på kunst og udsmykning, siger han.
 
Læs mere på Århus Stiftstidende