Stine Bosse: Alle problemer skal koges ned til et minimum i ferien

For Stine Bosse er det ikke så vigtigt, hvor en ferie foregår. Det vigtigste er, at hun kommer helt ned i gear

Jeg er overhovedet ikke til ekstremsport. En ferie, hvor den slags indgår, er slet ikke mig. Jeg kunne dog sagtens forestille mig at tage på en vandreferie eller noget i den stil. Der ville også være den ro og gentagelse, som jeg synes er vigtig for en god ferie, siger Stine Bosse.
Jeg er overhovedet ikke til ekstremsport. En ferie, hvor den slags indgår, er slet ikke mig. Jeg kunne dog sagtens forestille mig at tage på en vandreferie eller noget i den stil. Der ville også være den ro og gentagelse, som jeg synes er vigtig for en god ferie, siger Stine Bosse. Foto: Niels Ahlmann Olesen

Hvordan holdt I ferie i dit barndomshjem?

I mit barndomshjem foregik ferier - i hvert fald når vi snakker sommerferier - ofte hjemme. Vi havde tit gæster fra udlandet, fordi min mor var engelsk, og derfor kom min engelske familie og besøgte os. Vi havde også en tradition, som man kan sige er blevet moderne i dag, nemlig at vi ofte rejste på ferie enten i januar eller februar.

Engang tog mine forældre mig med til USA, hvor vi fløj rundt i hele landet og så tilbage til Danmark igen i løbet af en januar måned. Det husker jeg som en meget stor oplevelse. 

Hvad er ingredienserne til en god ferie?

En ferie er god, når den rammer det, man nu engang selv har lyst til på det tidspunkt. Nogle gange har man lyst til at være i en storby og få en masse forskellige indtryk.

Andre gange kan det være, at man har lyst til en ferie, hvor det største problem er, hvordan man får besluttet, om man skal spise fisk eller fjerkræ til middagsmaden. Det vigtigste er, at man får kogt problemer og valg ned til et minimum og kommer helt ned i gear. 

Hvad ville du aldrig bruge din ferie på?

Jeg er overhovedet ikke til ekstremsport. En ferie, hvor den slags indgår, er slet ikke mig. Jeg kunne dog sagtens forestille mig at tage på en vandreferie eller noget i den stil. Der ville også være den ro og gentagelse, som jeg synes er vigtig for en god ferie.

Sådan noget som et krydstogtferie kunne jeg virkelig heller ikke tænke mig. Jeg ved godt, at der er mange, der synes det er fantastisk, men det er slet ikke mig.

Hvad er dit bedste ferieminde?

Åh, jeg har mange, synes jeg. Især med mine børn da de var små. I nogle år tog min daværende mand og jeg børnene med til de franske alper om sommeren. Man kunne tage liften op i alperne og så gå ned, så langt man nu orkede det. Det var ikke for varmt, og luften var skøn.

Hver anden dag var vi ved poolen, og hver anden dag var vi ude at vandre, og børnene elskede det. 

Hvad er dit værste ferieminde? 

Der er faktisk ikke noget, der lige falder mig ind - heldigvis egentlig. 

Hvad pakker du altid ned i tasken, når du skal på ferie?

Gode bøger. Jeg er ikke en af dem, der er gået over til de elektroniske udgaver af bøgerne endnu, men jeg overvejer, om ikke denne sommerferie skulle være anledningen til at gå over til den mere moderne udgave af bogen. Slet og ret fordi jeg synes, det er fantastisk at kunne have dem med sig altid, og fordi det er så enkelt og nemt.

Jeg tror egentlig også, at jeg ville få læst noget mere ved at have bøgerne på den måde. 

Kan du anbefale en god bog til sommerferien?

Man skal helt klart læse biografien om Astrid Lindgren af Jens Andersen, der hedder ”Denne dag, et liv”.

Den læste jeg, da jeg var på ferie denne vinter. Det er en fantastisk bog om en fantastisk kvinde. Den er noget for alle, tror jeg. 

Stine Bosse ved sit hjem i Nordsjælland.
Stine Bosse ved sit hjem i Nordsjælland. Foto: Niels Ahlmann Olesen