International gudstjeneste samler kirkefolk

SuperSunday er en af syv finalister i Kristeligt Dagblads initiativkonkurrence 2012

SuperSunday byder på musik, internationalt fællesskab og prædiken på engelsk og dansk. – Privatfoto.
SuperSunday byder på musik, internationalt fællesskab og prædiken på engelsk og dansk. – Privatfoto.

Den sidste søndag i måneden har Kirken i Kulturcenteret et særdeles internationalt præg. Kirken afholder gudstjenester med 7-800 deltagende, hvor kirkegængere er kristne fra hele verden, som nu er bosat i Danmark. Prædikenen foregår på både engelsk og dansk.

Jarle Tangstad er seniorpastor ved Kirken i Kulturcenteret, og han er også initiativtager til de populære gudstjenester. Selv siger han, at idéen opstod under en hyttetur med forskellige kirkekolleger.

LÆS OGSÅ: INITIATIVPRIS 2012: Her er finalisterne

Vi sad i en hytte i Sydsverige, danske pastorer og internationale pastorer. Jeg foreslår, at vi finder en søndag i hver måned, hvor vi alle kan være samlet. Vi begyndte at idéudvikle og så de mange muligheder, der var. Allerede inden vi var nået tilbage til København, havde vi fundet navnet SuperSunday, siger Jarle Tangstad.

Tanken bag de store internationale gudstjenester er, at mennesker kan mødes på tværs af kulturelle forskelle og deltage i et mangfoldigt fællesskab. Der er naturligvis også udfordringer, når så mange forskellige mennesker samles om noget fælles.

Alle spørgsmålene om, hvordan vi skal arbejde sammen, er både en stor udfordring og en gave. Vi har et lederteam, hvor alle er ansvarlige for gudstjenesten. Så skal en filippinsk pastor pludselig arbejde sammen med en dansk pastor. Vi anerkender, at vi har mange slags etniske tilgange. Der er dem, som søger deres egen stamme, og der er de mere globalt orienterede folk. Vi blander det sammen i en stor gryde, hvor vi møder hinandens tilgange.

Kirken har kunnet mærke, at de deltagende har været meget entusiastiske, både på responsen og på antallet af deltagere.

Det, vi hører, er, at det giver en masse positiv energi, når der er en blandet forsamling. Jeg kender det fra mine unge dage, hvor jeg rejste i USA. De hvide og de sorte havde hver deres gudstjenester, som var kedelige på hver sin måde. Sommetider var de samlet, hvilket var det mest spændende. Fællesskabet giver et dynamisk miljø.

STEM PÅ DIN FAVORIT TIL INITIATIVPRISEN