Prøv avisen

Teologistuderende: Her er mit ungdomsoprør

Kristoffer Kruse Foto: Mikkel Møller Jørgensen

Teologistuderende Kristoffer Kruse har gjort oprør mod tendensen til, at kristendommen ses som irrelevant og uintelligent, siger han

Hvad bør unge gøre oprør mod i dag og hvad har du selv gjort oprør mod?

I anledning af 50-året for ungdomsoprøret i 1968 har Kristeligt Dagblad stillet disse to spørgsmål til 10 kendte danskere under 30 år forfattere, filosoffer, politikere og andre fra vidt forskellige brancher.

Deres bud har vi også skrevet sammen i en oprørssang. Se musikvideoen her

Teologistuderende Kristoffer Kruse:

Hvis du kunne pege på én ting: Hvad bør unge så gøre oprør mod i dag – og hvorfor?

“Unge bør gøre op med det menneskesyn, hvor mennesker ses som et middel til at opnå noget. Retorikken i flygtningedebatten, drengegrupper, som konkurrerer om at score flest piger, og karrieremennesker, som bruger mennesker som trædesten, illustrerer alle problematikken. Mennesker bruges her til at opnå stemmer, status eller magt. Oprøret burde stå i modsætning hertil og vise, hvordan næstekærlighed altid sætter mennesket som målet frem for midlet.”

Hvad har du selv gjort oprør mod – og hvordan?

“Jeg har primært gjort oprør mod tendensen til, at kristendommen ses som irrelevant og uintelligent. Jeg har forsøgt at vise, at man som tænkende menneske sagtens kan være kristen. Jeg har også forsøgt at gøre oprør mod tendensen til, at kirken ses som kedelig og ligegyldig. Jeg vil gerne vise, at kirkens budskab fortsat er yderst relevant, om end det for nogle, særligt unge, mennesker kræver, at kirkens former bliver fornyet.”