Stormen om Operation Bøllebank er ude af proportioner

Stormen om Operation Bøllebank er blæst ud af proportioner, men det er relevant at spørge, hvordan forsvaret kan undgå lignende farcer i fremtiden. Hvad angår Bøllebank, er bundlinjen heldigvis, at vi løste en vigtig opgave, og alle kom hjem i live

Dette er historien om en juleferie, hvor en vigtig begivenhed i mit liv blev vendt på vrangen. Det var en orkan, hvor jeg befandt mig i øjet. Mange ting blev vendt på hovedet og blæst ud af proportioner. Ingen, ud over måske nogle af de implicerede, forstod, hvad det handlede om – og jeg er heller ikke helt sikker på, jeg gjorde.

Men jeg synes alligevel, det er relevant at spørge, hvorfor blev disse forskellige opfattelser af, hvad der skete natten 29.-30. april 1994, pludselig interessante i 2016, og sidst, men bestemt ikke mindst, hvad kan vi gøre for at undgå lignende farcer i fremtiden?

For mit vedkommende startede historien i november. En af mine tidligere officerer orienterede mig om, at en journalist fra Danmarks Radio var ved at lave en radiodokumentar med udgangspunkt i et interview med en nu afdød befalingsmand. Befalingsmanden havde betinget sig, at det først blev offentliggjort, når han havde forladt forsvaret eller var død. Det lød besynderligt og ikke særlig betryggende.

Jeg erfarede, at journalisten gerne ville i kontakt med mig. Jeg mailede ham og fik et langt svar tilbage. Det fremgik, at han var ved at omskrive

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.