Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Debat

Prodekan: Alle ansøgere til teologi på KU vurderes individuelt

Foto: Asger Ryø Borberg/Ritzau Scanpix

Det er en misforståelse, at ansøgere fra Menighedsfakultetet i Aarhus skulle være udelukket optagelse på teologistudiet på Københavns Universitet, skriver prodekan ved Det Teologiske Fakultet

De seneste dage er Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet blevet skudt i skoene i Kristeligt Dagblad, at vi har besluttet at udelukke ansøgere fra én bestemt uddannelse, nemlig Menighedsfakultetet i Aarhus, der ikke har en dansk akkreditering.

Senest i læserbrevet ”Det er uretfærdigt, Københavns Universitet. Vi fra Menighedsfakultetet har ikke for lavt niveau” bragt i onsdags. Det er en misforståelse, vi føler os forpligtet til at rette.

Alle ansøgere til vores uddannelser i teologi bliver vurderet individuelt, hvis de kommer fra andre uddannelser end de direkte adgangsgivende uddannelser i teologi fra Københavns Universitet (KU) eller Aarhus Universitet (AU).

Det vil sige, at vi først konstaterer, om den aktuelle uddannelse er akkrediteret, hvorefter vi ud fra den konkrete ansøgers kursusbeskrivelser og pensumlister vurderer, om personens uddannelse samlet set lever op til studieordningens adgangskrav. Det sker blandt andet for at sikre, at den studerende har den teoretiske ballast til at kunne gennemføre en uddannelse her ved universitet på lige fod med de øvrige studerende, så vi sikrer et fortsat højt niveau hos vores kandidater.

Som vi også har gjort Kristeligt Dagblad opmærksom på, er der aldrig tale om, at personer med uddannelser fra bestemte institutioner på forhånd bliver udelukket. Alle skal være meget velkomne, hvis de kommer med en akkrediteret uddannelse og i øvrigt opfylder adgangskravene i studieordningen.

Carsten Selch Jensen er prodekan ved Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet