Prøv avisen

Soldatervelsignelser: Læs kapitel af feltpræstens bog "Løvehjerter"

Velsignelser med v-tegn for sejr og slag på brystet. Læs uddrag af den kontroversielle feltpræst Thomas Østergaard Aallmanns bog, hvor han fortæller om sine oplevelser som feltpræst i Afghanistan

Feltpræsten er også en kriger. Bare på en anden front.

Sådan karakteriserer tidligere feltpræst Thomas Østergaard Aallmann sin rolle i Afghanistan, hvor han i 2008 arbejdede som præst for de danske soldater. Her har hans uortodokse stil med særlige velsignelser af soldater på vej i kamp efterfulgt af v-tegn for sejr og slag for brystet vakt debat og ført til kritik fra de danske biskopper.

Sagen om Thomas Østergaard Aallmann er blusset op den seneste uge, efter DR og Avisen.dk har vist et tre år gammelt videoklip med præsten, der velsigner soldater.

LÆS OGSÅ: Da en velsignelse blev til en krigserklæring

Diskussionen om feltpræsten begyndte dog allerede i 2010. Her udgave udgav Thomas Østergaard Aallmann bogen "Løvehjerter", hvor han fortæller om sine tanker og oplevelser som feltpræst ved fronten:

"Mine våben i felten i Helmand var (...) velsignelsen, fadervor, ånden og ordet om Guds rige. Jeg bar naturligvis også altid min 9 mm Neuhausen ved hoften og mit M96 med én i kammeret, når jeg gik med på patrulje eller bevægede mig med soldaterne uden for lejren jeg er jo ikke dum eller på selvmordsmission," skriver han i bogen.

Læs et længere kapitel af den kontroversielle bog, der startede hele debatten om feltpræsters rolle i krig:

LÆS UDDRAGET HER. (pdf-fil)

Bogen blev udgivet i 2010 på Trykkefrihedsselskabets Forlag.

LÆS KRISTELIGT DAGBLADS ANMELDELSE: Feltpræst på fortsat mission

d0WFC8xVPZk