Prøv avisen

Kort nyt

Den tyske forfatter W.G Sebalds essay ”Luftkrig og litteratur” udkommer nu for første gang på dansk. Essayet, hvis omdrejningspunkt er de allieredes bombning af Hamborg i juli 1943, den såkaldte ”Operation Gomorrha”, blev første gang udgivet på tysk i 1999 og rejste spørgsmålet om, hvad der blev af denne katastrofe i den tyske efterkrigslitteratur. W.G Sebald, der flere gange inden sin død i 2001 blev nævnt som kandidat til Nobelprisen i litteratur, er særlig kendt for at skrive om den tyske fortrængning af anden verdenskrigs rædsler, hvilket da også er den tematiske tråd i hans to mest velkendte romaner ”Austerlitz” og ”Saturns Ringe”, der begge tidligere er udkommet på dansk.

”Luftkrig og litteratur” udkom på forlaget Tiderne Skifter den 26. juni.

Roskilde Festival, der begynder på torsdag, indgår i år et samarbejde med Forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad om at mindske madspild ved at donere op mod 30 tons overskudsmad til herberger og væresteder.

Projektleder for festivalens madstrategi, Mikkel Sander, forklarer til foodculture.dk, at det er vigtigt, at Roskilde Festival tager ansvar for, at der ikke går mad til spilde, både af miljømæssige og sociale hensyn.

Den 2. juni i år afskaffede DSB salgsvognene i de danske tog, der ellers hidtil havde været et fast indslag i varierende former på togstrækningerne siden 1935. Nu kan salgsvognen opleves på museum, når Danmarks Jernbanemuseum i Odense henover sommeren udstiller de gamle salgsvogne.