Prøv avisen

Nye toner i ”Tordenskjolds tårn”

Krudttårnet i Frederikshavn blev opført af ingen ringere end Tordenskjold, der i hine dage havde bastion i Fladstrand, det senere Frederikshavn. Og nu bliver der snart ”bulder og brag” i tårnet igen. For foreningen Ny Musik har inviteret de to lydkunstnere Christian Skjødt og Jesper Pedersen til Nordjylland med den opgave at sætte lyd til Krudttårnet i Frederikshavn i form af to koncerter under titlen ”Tårnet synger”.

Til lejligheden bliver tårnet udstyret med et antal højttalere, der afspiller de nye lydværker.

”Koncerterne skal opleves udefra. De varer hver især omkring 50 minutter og blander de elektroniske klange med byens egne lyde,” skriver foreningen i en pressemeddelse.

Christian Skjødt og Jesper Pedersen har begge nordjyske aner og er i dag i fuld gang med internationale karrierer. De arbejder dels solo med egne lydprojekter og -installationer af forskellig art, men har også samarbejde med andre lydgrupper og ensembler for eksempel Islands Symfoniorkester.

Koncerterne støttes økonomisk af Statens Kunstfond og kultursamarbejdet Kulturalliancen mellem Hjørring og Frederikshavn Kommuner. Og man kan høre tårnet synge tirsdag den 5. august klokken 20 og torsdag den 7. august klokken 20.