207 nye navne i Kraks Blå Bog

I dag udkommer 110. udgave af bogen med betydningsfulde nulevende danskere

Siden år 1910 har Kraks Blå Bog samlet levnedsbeskrivelser af danske, grønlandske og færøske personer inden for erhverv, kultur, politik med videre. For at blive optaget i bogen skal man ”udøve en betydningsfuld og positiv indflydelse inden for sit felt”, og biografierne slettets først fra opslagsværket, når den pågældende person dør.

I år er tilføjet 207 personer, hvilket bringer det samlede antal levnedsbeskrivelser op på i alt 8555. Blandt de nye tilføjelser i år kan blandt andet nævnes museumsdirektør for Nivaagaards Malerisamling, Andrea Rygg Karberg, samt direktøren for Moesgaard Museum, Mads Kähler Holst. Rigsarkivets nye leder Anne-Sofie Jensen, der tiltrådte sin stilling som rigsarkivar i januar 2019, kan nu knap fem måneder senere også skrive sig ind i det blå fællesskab.

Jazzmusikeren Jakob Bro er med til at repræsentere musikken sammen med musiker, komponist og producer Jan Rørdam, der blandt andet sammen med Aske Bentzon har skrevet musikken til ”Bamses Billedbog”. I musikkategorien er også Tanja Zapolski og hendes far Alexandre Zapolski optaget. Hun er klassisk koncertpianist, og han er violinist, orkesterleder og komponist.

Inden for litteraturens verden kan nævnes unge forfattere som Caroline Albertine Minor, Bjørn Rasmussen, Theis Ørntoft samt forfatter, film- og billedkunstner Eva Tind. Også forlagsdirektør for Aarhus Universitetsforlag Carsten Fenger-Grøndahl er med. Han er blandt andet blevet tildelt Saxo-prisen for bogserien ”Tænkepauser” i 2015.

Man udvælges til optagelse af redaktionen på Gads Forlag, der udgiver bogen, samt et udvalg af ”anonyme eksterne konsulenter”. Det er de udvalgte selv, der skriver deres egen levnedsbeskrivelse til Kraks Blå Bog.