Læserne: Her er den bedste klassiske musik

I den kommende uge slår Danmarks Radio et slag for den klassiske musik. I den anledning har vi spurgt vores læsere, hvad deres yndlings stykke klassisk musik er. Se her, hvad de har delt med andre på Kristeligt Dagblads Facebook-side

Dirigenten Enoch zu Guttenberg.
Dirigenten Enoch zu Guttenberg. Foto: Markus C. Hur/Scanpix.

Skal det være Händel eller Beethoven, Per Nørgaard, Carl Nielsen eller noget helt femte? Smagen for og meningerne om klassisk musik er sandsynligvis lige så talrige som antallet af klassiske musikalske værker.

I hele uge 44 stiller Danmarks Radio skarpt på den symfoniske musik og lader både radioens P2 og fjernsynets DR K fylde af operaer, korværker, symfonikoncerter og klassisk musik som lydtæppe til film og computerspil.

Mange af Kristeligt Dagblads læsere er glade for klassisk musik, men hvad er deres yndlings klassiske værk? Det spurgte vi dem om på avisens Facebook-side, og her er der i skrivende stund kommet over 40 forskellige forslag. 

Flere nævner Morgenstemning fra "Peer Gynt" af Edvard Grieg og "Tågen Letter" af Carl Nielsen. En enkelt mener, at Vivaldis "De Fire Årstider" er skøn for sjælen til et åndeligt brusebad, mens en anden betegner Brahms' "Ein deutsches Requiem" som fremragende musik til netop denne årstid. 

Herunder kan du lytte til nogle af læsernes favoritter

Johannes Brahms: Ein deutches requiem

Antonio Vivaldi: De fire årstider

Georg Friedrich Händel: Wassermusik

Edvard Grieg: Morgenstemning fra Peer Gynt

Carl Nielsen: Tågen letter

Følg dette link til Facebook, og se læsernes mange gode forslag

DR P2 og DR K vil i den kommende uge slå et ekstra slag for klassisk musik. Kan du anbefale et stykke klassisk musik?

Posted by Kristeligt Dagblad on 20. oktober 2015