5 stjerner: ”Sandmanden” er et mareridt, du ikke vil vågne fra

På Aarhus Teater er Christian Lollikes ”Sandmanden” en gyser, der kryber under huden. Et urovækkende lyddesign af Den Sorte Skole og ekstremt dygtige dansere skaber et stærkt og forvrænget billede af virkeligheden

Lasse Steen leverer stærk skuespil i rollen som den paranoide, vrede, bange og hallucinerende Nathaniel, hvis forlovede, Clara, spilles af Andrea Øst Birkkjær.
Lasse Steen leverer stærk skuespil i rollen som den paranoide, vrede, bange og hallucinerende Nathaniel, hvis forlovede, Clara, spilles af Andrea Øst Birkkjær. Foto: Rumle Skafte.

Han kommer om natten og kaster sand i øjnene på de små børn, som ikke vil sove! Der er intet ”Ole Lukkeøje-hyggeligt” over fortællingen om Sandmanden, som får børnenes øjne til at bløde og springe ud af hovedet på dem.

Karakteren Nathaniel (Lasse Steen) i ”Sandmanden” gyser og væmmes, når han tænker tilbage på fortællingen, som han hørte i barndommen – men som nu bliver ved med at forfølge ham. For hvad nu hvis Sandmanden rent faktisk eksisterer og er tættere på, end vi tror?