Anmelder om Jacob Collier koncert: Som at træde ind i et klasseværelse på den anden side af regnbuen

Den 27-årige englænder Jacob Collier har gjort nørdet musikteori til et internetfænomen. Torsdag gav han sin første danske koncert i et udsolgt Store Vega

Generation Z har fået deres egen Bernstein i 27-årige Jacob Collier, og en koncert med ham er som at træde ind i et klasseværelse på den anden side af regnbuen, skriver anmelder Sune Anderberg, der i torsdags oplevede den unge brite Jacob Colliers første koncert på dansk jord.
Generation Z har fået deres egen Bernstein i 27-årige Jacob Collier, og en koncert med ham er som at træde ind i et klasseværelse på den anden side af regnbuen, skriver anmelder Sune Anderberg, der i torsdags oplevede den unge brite Jacob Colliers første koncert på dansk jord. .

En novemberaften i 1954 tonede en 36-årig Leonard Bernstein frem på amerikansk tv iført løst jakkesæt. Med hænderne foldet bag ryggen og opvakte øjne henvendte han sig blidt, men autoritativt til befolkningen.

Over en halv time foredrog den unge komponist og dirigent om første sats af Beethovens 5. symfoni, mens han vandrede frem og tilbage mellem sit orkester og noderne på flyglet, som om han befandt sig i sin egen dagligstue.