Anmeldere: Justin Bieber var ugidelig på Bøgescenen

Det canadiske popidol Justin Biebers optræden på Smukfest møder hård kritik fra anmelderne.

Justin Bieber var et af hovednavnene på Smukfest i Skanderborg. Men han levede ikke op til forventningerne, mener anmeldere.
Justin Bieber var et af hovednavnene på Smukfest i Skanderborg. Men han levede ikke op til forventningerne, mener anmeldere. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix.

Justin Bieber var et af de største navne på Smukfest i Skanderborg, hvor nogle af hans inkarnerede fans ventede over 24 timer i kø til koncerten, der blev spillet onsdag aften.

Men spørger man anmelderne, levede han langtfra op til forventningerne. Det virkede faktisk ikke til, at han rigtig gad at være der.

- Han så aldrig ud til rent faktisk at nyde at være der. Kedede han sig?, spørger Soundvenues anmelder Kjartan Stolberg, der kvitterer med to ud af seks stjerner.

- Man fik næsten lyst til at ruske i sangeren og spørge: "Hvad har du egentlig lyst til at synge? Har du noget på hjerte?".

I flere måneder var det usikkert, om popsensationen overhovedet ville gæste Bøgeskoven, da han blev ramt af virusinfektionen Ramsay Hunts-syndrom, der gjorde ham midlertidigt lam i den ene side af ansigtet.

For få uger siden blev det dog klart, at Bieber var klar til at indtage Bøgeskoven.

Men Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo var ikke ligefrem imponeret over det show, som den canadiske superstjerne præsterede.

- Superstjernen var forbavsende ordinær og helt uden den aura, man bør kunne forvente fra en gut, der er større end Jesus, skriver han i sin anmeldelse, hvor koncerten får to ud af seks stjerner.

Justin Bieber er kendt for i høj grad at benytte sig af playback. Under bøgetræerne fik man dog hans stemme at høre på nogle af de mere følsomme numre som "Love Yourself" og "Hold Tight".

Noget, han høster en vis ros for hos anmelderne.

- Her fik vi for en sjælden gangs skyld lidt af mennesket bag popikonet at mærke. Hvorfor bød han ikke på lidt mere af den slags?, skriver Jyllands-Postens anmelder Kasper Schütt-Jensen, som giver Bieber tre ud af seks stjerner.

Men for det meste var det altså en forhåndsindspillet vokal, der dominerede showet.

- Ofte sprang han bare halve linjer over – til tider med publikum som redningskrans, men lige så ofte bare med tavshed som erstatning for vokalen, skriver Soundvenue.

Smukfest varer til søndag den 7. august.

/ritzau/