Anna Juuls opråb fra psykiatrien kan tidligt udnævnes som en blandt årets bedste udgivelser

Anna Juuls nye "Superskurk" er banebrydende autofiktion, der sætter et menneskeligt ansigt på livet med psykisk sygdom og viser, at det gode liv ikke altid er et, man kan gøre sig fortjent til

Anna Juul er i sin bog "Superskurk" ikke bleg for at gå i kødet på betændte emner som det, at ”traumer er blevet en form for valuta i kultureliten", og Juul er heller ikke blind for sine egne privilegier som en, der eksempelvis har råd til at betale for privat samtaleterapi.
Anna Juul er i sin bog "Superskurk" ikke bleg for at gå i kødet på betændte emner som det, at ”traumer er blevet en form for valuta i kultureliten", og Juul er heller ikke blind for sine egne privilegier som en, der eksempelvis har råd til at betale for privat samtaleterapi. Foto: Leif Tuxen.

Det kan måske virke lidt tidligt allerede her på årets spæde dage at udråbe en bogudgivelse som en af 2023's vigtigste bøger, men det er ikke desto mindre, hvad jeg vil kalde romanen ”Superskurk” af Anna Juul (født 1992).

Lyttere af Den Korte Radioavis på det gamle Radio24syv vil måske huske Anna Juul som den selvoptagede digterfigur Veronika Katinka Martzen, og under samme alias debuterede hun i 2019 med digtromanen ”Jeg bruger min krop som et møbel”. Sidste år kom forfatterens første udgivelse i eget navn, romanen ”Penge og Bacon” om et ægtepar under et klima-lockdown.