Benediktekirken i Hamborg blev skabt af havets folk. I dag bruges den kun af os "landkrabber"

Få kirker er radikalt omformet gennem en total kunstnerisk udsmykning, men Benediktekirken syd for grænsen er det. Sømandskirken, der oprindeligt blev skabt for havets folk, rummer både eksperimenterende kunst og lilje-symbolik

Den danske sømandskirke i Hamborg er opført i 1952. I forbindelse med en større renovering i årene frem til 2007 tog den navneforandring til Benediktekirken efter Prinsesse Benedikte.
Den danske sømandskirke i Hamborg er opført i 1952. I forbindelse med en større renovering i årene frem til 2007 tog den navneforandring til Benediktekirken efter Prinsesse Benedikte. Foto: Wikimedia Commons .

Den første danske sømandskirke åbnede i 1867 i Hull nær den engelske østkyst. I dag er der flere end 50 danske sømandskirker spredt ud over kloden, og en af dem ligger i nordtyske Hamborg. Den nuværende kirkebygning i røde mursten er tegnet af den tyske arkitekt Otto Kindt (1909-2006) – og er siden renoveret og i den forbindelse beriget med en omfattende udsmykning af den danske maler og grafiker Erik A. Frandsen (født 1957).

Først lidt historie: