Benny Andersen takker af

I mere end 50 år har den alsidige kunstner præget dansk kultur på sin helt egen måde. Nu er hans sidste optræden planlagt

Den 88-årige kunstner træder tilbage fra scenen med et sidste arrangement.
Den 88-årige kunstner træder tilbage fra scenen med et sidste arrangement. Foto: Kennet Islandi Havgaard/Ritzau Scanpix.

Den danske digter og komponist Benny Andersen har løftet sløret for, at en særlig optræden på fredag den 25. maj formentlig kommer til at markere slutningen på hans virke som optrædende kunstner. Det skriver Stadsbiblioteket i Lyngby i en pressemeddelelse.

Benny Andersen er blandt andet kendt for værket "Svantes viser" og børneserien "Snøvsen". Hans mulige sidste optræden sker i forbindelse med 50-års jubilæet for Stadsbibliotekets opførelse i Lyngby ved København, hvilket ikke er tilfældigt, da han selv har boet i Lyngby-Taarbæk i mange år.

Til jubilæet vil den 88-årige Benny Andersen sidde ved klaveret til fællessang og læse højt fra sine værker.

Kulturchef i Lyngby-Taarbæk, Jeppe Bjørn, ser frem til Benny Andersens optræden:

”Benny Andersens optræden og vores jubilæum passer smukt sammen. Stadsbiblioteket blev opført i samme kulturelt turbulente årti, 1960’erne, som Benny Andersen gjorde sin entré på den litterære scene. Og Benny Andersens helt særlige profil som både digter, komponist og pianist er en stor inspiration for Stadsbiblioteket, som altid har haft genre-diversitet som varemærke: I en tid, hvor biblioteker stadig mest blev tænkt som hyldeplads, blev Stadsbiblioteket i Lyngby opført som et visionært kulturcenter med plads til teater, foredrag, udstillinger og mange andre arrangementer. Det er vi stolte af, og vi er beærede over, at Benny Andersen vil komme og fejre dagen sammen med os,” siger Jeppe Bjørn og fortæller, at der som fællessang til jubilæet vil blive sunget en særlig jubilæumssang af Benny Andersen og hustru Elisabeth Ehmer.

Benny Andersen får ved festen desuden selskab af Bisse, som giver solokoncert, Løgnhalsen og Flemming Quist-Møller, som står for børneunderholdningen, Niels Skousen med et musikalsk foredrag, Adrian Lloyd Hughes som vært for en særlig litteraturquiz og Morten Hesseldahl og Anne Sophia Hermansen som paneldeltagere i en særlig debat om bibliotekernes fremtid.

Benny Andersens sidste optræden og Lyngby Stadsbiblioteks jubilæum finder sted fredag den 25. maj fra kl. 15.30 ved Stadsbiblioteket i Lyngby.