Beyoncé i modvind, ukrainsk forsidefrue og svensk bogløgn. Her er tre kulturdebatter i ugen

I denne uges "Tre kulturdebatter i ugen" ser Kristeligt Dagblad nærmere på en måske ikke så inkluderende popsangerinde, et modigt valg til en Vogue-forside - og en svensk politiker, der umuligt kan have læst Michel Houellebecq i sin skoletid

Lederen af det svenske parti Liberalerna Johan Pehrson har muligvis været et fremmeligt barn, Den ukrainske præsidentfrue Olena Zelenska pryder Vogues oktober­forside - og Beyonce er måske ikke så inkluderende, som hun gerne vil være.
Lederen af det svenske parti Liberalerna Johan Pehrson har muligvis været et fremmeligt barn, Den ukrainske præsidentfrue Olena Zelenska pryder Vogues oktober­forside - og Beyonce er måske ikke så inkluderende, som hun gerne vil være. . Foto: Eduardo Munoz/Reuters/Ritzau Scanpix, Annie Leibovitz, Vogue og Stefan Jerrevång/TT/Ritzau Scanpix.

Den amerikanske popsangerinde Beyoncé kaldes ikke "Queen B" for ingenting. Hun er én af de seneste årtiers mest sælgende popartister på verdensplan, og hendes seneste, længe ventede album "Renaissance" udkom fredag og har ikke skuffet det sultne og danselystne publikum.

Anmelderne hylder hendes sikre sans for hits, men fremhæver også hendes evne til i musikalske samarbejder og brug af de små lydbidder, samples, at sætte fokus på marginaliserede amerikanske kunstnere, for eksempel mennesker, der er sorte eller homoseksuelle. Alligevel er hun, kort efter at "Renaissance" udkom fredag i sidste uge, blevet beskyldt for at gøre livet sværere for netop marginaliserede.