Prøv avisen

Bjarne Reuter laver ny bibel

Selv holder Bjarne Reuter, der de seneste år hovedsageligt har skrevet romaner for voksne, kortene tæt til kroppen. Men vi kender hans livlige fantasi og levende sprog og humor fra bøger som "Busters verden" og "Løgnhalsen fra Umbrien". Så mon ikke det bliver en anden slags bibel end tidligere set netop i hans hænder. Foto: Kristian Brasen Denmark

Den folkekære forfatter Bjarne Reuter har fortolket og genfortalt hele Bibelen i en ny udgave

Abraham og Isak, Josef og hans brødre, Moses og stentavlerne og Jesu liv. Historierne fra Bibelen kender vi. Men hvordan ender de i hænderne på en af Danmarks største forfattere?

Det finder vi først ud af til november, når Bogen Bibelen genfortalt af Bjarne Reuter udkommer fra Bibelselskabet.

Vi vil gerne få en god, kendt forfatter med ordet i sin magt til at genfortælle Bibelen. Vi tror, han kan appellere til mange mennesker. Bjarne Reuter er jo en tænksom mand med mange vinkler, siger salgs- og marketingchef Morten Predstrup fra Bibelselskabet.

LÆS OGSÅ: At skrive handler om empati

Omslaget er ifølge ham lavet, men indholdets karakter vil selskabet ikke afsløre endnu. Men der er tale om en genfortælling af Bibelen med frie fortolkningsmuligheder for voksne.

Vi mener, det er et frisk pust at få Danmarks mest læste forfatter til at skrive Bibelen, lyder det foreløbig fra selskabet.

Selv holder Bjarne Reuter, der de seneste år hovedsageligt har skrevet romaner for voksne, kortene tæt til kroppen. Men vi kender hans livlige fantasi og levende sprog og humor fra bøger som Busters verden og Løgnhalsen fra Umbrien. Så mon ikke det bliver en anden slags bibel end tidligere set netop i hans hænder.

Han fortæller dog, at han brugte et helt år på at overveje, om det var ham, som skulle løse den opgave.

Men når jeg endte med at sige ja tak, var det, fordi jeg opfattede det som et privilegium at genfortælle så stor en tekst. Inden havde jeg dog for mig egen skyld gennemskrevet Jobs Bog og to af Det Nye Testamentes lignelser for at sikre mig, at jeg havde et sprog, som passede til opgaven, siger Bjarne Reuter, som Kristeligt Dagblad bringer et større interview med omkring udgivelsen af bogen.