Bob Dylan afviser anklager om sexmisbrug af 12-årig pige i 1965

En 68-årig kvinde anklager rocklegenden og Nobelprisvinderen for at have fyldt hende med stoffer og alkohol og siden udsat hende for seksuelle overgreb i flere uger, da hun var barn

Igennem seks uger i 1965 skulle Bob Dylan have udnyttet og seksuelt misbrugt en kun 12-årig pige. En anklage, der ifølge Dylans talsmand er det rene opspind.
Igennem seks uger i 1965 skulle Bob Dylan have udnyttet og seksuelt misbrugt en kun 12-årig pige. En anklage, der ifølge Dylans talsmand er det rene opspind. Foto: Pa/PA Images/Ritzau Scanpix

”Denne 56 år gamle anklage er usand og vil blive bekæmpet med alle kræfter.”

Sådan lyder det fra en talsmand for musiklegenden Bob Dylan, efter at han i fredags blev anklaget for seksuelt misbrug af en kun 12-årig pige tilbage i 1965.

Kvinden, der i dag er 68 år og kun er kendt under initialerne JC, beskylder Bob Dylan for igennem flere uger at have opbygget en tillidsfuld relation til hende for så siden at fylde hende med stoffer og alkohol og udnytte hende seksuelt.

Misbruget skulle være foregået over seks uger i april og maj 1965, og den 68-årige kvinde hævder, at Dylan dengang ”udnyttede sin status som musiker ved at ’groome’ JC til at vinde hendes tillid og til at få kontrol over hende som en del af hans plan om at forgribe sig på hende seksuelt”, som formuleringen lyder i de sags-akter, som den engelske avis The Guardian har fået adgang til.

Her fremgår det også, at kvinden siden har været plaget af følelsesmæssige og psykiske problemer som depression og angst, ”som er af permanent og vedvarende karakter, og som har gjort sagsøgeren ude af stand til at deltage i sine almindelige aktiviteter”.

Ifølge kvinden foregik overgrebene blandt andet på det ikoniske Hotel Chelsea i bydelen Manhattan i New York, hvor flere af beatkulturens og rockmusikkens store navne holdt til i 1960’erne.

Kvindens anklager mod den nu 80-årige rockmusiker og nobelpristager blev fremført på den sidste dag, hvor man i New York havde mulighed for at rejse sager uden tidsbegrænsning om seksuelt misbrug og overgreb begået mod børn.