Sebastian: Bob Dylan blev min store læremester

"Da jeg begyndte at skrive sange som 15-16-årig efterlignede jeg som mange andre mine idoler, inden jeg fandt min egen stil," siger Sebastian. Foto: Petra Theibel Jacobsen

Det var et Rolling Stones-nummer, der gav Sebastian lyst til selv at lave musik, men Bob Dylan har inspireret ham mest

Jeg levede en omtumlet tilværelse som barn. Min mor døde, da jeg var to år, og min far var ansat ved militæret og flyttede os meget rundt både i Danmark og i Norge. Som 14-årig kom jeg på kostskole, og det var der, musikken kom til mig. Eller jeg kom til den. For det hele startede en dag, hvor jeg som kostskoledreng en dag kom gående på gaden og hørte et nummer med The Rolling Stones ud gennem et åbentstående vindue. Det var sådan et countryrocknummer, der hedder ”It’s All Over Now”, der i løbet af 30 sekunder fik mig til at tænke: ”Wow, dét der vil jeg også lave. Jeg vil også være musiker”.

Det kunne sådan set have været mange andre sange, der satte mig i gang. For jeg var meget åben for musik i den alder. I stedet for at stå i lære mere firkantet set stod jeg sådan set i lære ved at suge al den musik, jeg så op til, til mig. Og da jeg begyndte at skrive sange som 15-16-årig efterlignede jeg som mange andre mine idoler, inden jeg fandt min egen stil.

Det var ikke, fordi jeg ville plagiere Stones, Beatles og Bob Dylan, men jeg ville gerne berøre folk, som de ramte mig med sjælen i deres musik. Sådan starter de fleste læreprocesser nok med, at man efterligner dem, man gerne vil ligne, inden man finder sit eget udtryk.

Prøv en måned for 0 kr.
Alle læsere kan få adgang til alle artikler og avisen i 4 uger uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.