Prøv avisen

Bogen om Muhammeds barnebrud er udkommet

En historisk roman om Muhammeds barnebrud er nu udkommet i USA. Før det udkom den i Serbien. Her ses den i en serbisk boghandel. - Foto: ANDREJ ISAKOVIC Denmark

Det amerikanske forlag Beaufort Books har netop udgivet 'The Jewel of Medina' af Sherry Jones. Det sker efter Random House opgav udgivelsen på grund af frygt for vold

Amerikanerne kan nu læse om profeten Muhammeds barnebrud, A'isha. Den omstridte bog 'The Jewel of Medina' er netop udkommet i USA, skriver BBC.

Bogen handler om A'ishas liv, fra hun er seks år og indtil profetens død.

Beaufort Books' direktør, Eric Kampmann, har valgt at udgive bogen før tid. Tanken er, at bogen skal modtages og dømmes i det litterære landskab som enhver anden udgivelse frem for at blive genstand for mulig vrede blandt grupper af muslimer verden over.

- Vi følte, at det var bedst for alle at lade samtalen skifte fra snak om terrorisme og frygt til bogens litterære meritter, siger Eric Kampmann til BBC.

Random House er blevet advaret fra flere sider om, at udgivelsen kan virke stødende på nogle muslimske grupper.

En kritiker af hele projektet er den amerikanske historieprofessor Denise Spellberg, som har speciale i Mellemøsten. Han mener, at bogen er en 'respektløs misfortolkning af historien'.

Denise Spellberg skrev for nylig i Wall Street Journal, at det er hans pligt at advare mod bevidste provokationer, der kan fremkalde vrede.

- Der er en lang tradition for anti-islamisk polemik, der bruger sex og vold til at angribe profeten og hans tro. Bogen her følger i det spor, siger han til BBC.